2 porsaankieltä
1 l vettä
2 tl suolaa
1 sipuli
4 laakerinlehteä
1 rkl maustepippureita
1 rkl omenaviinietikkaa
1. Huuhdo ja rapsuta kieli puhtaaksi.
2. Pane mausteet veteen ja kuumenna liemi. Keitä kieltä liemessä hiljalleen pari tuntia, eli kunnes se on aivan pehmeää tikulla kokeillessa.
3. Kalttaa kielen nahka, kun kieli on vielä kuuma.
4. Pane kuorittu kieli keitinliemeen ja anna maustua yön yli kylmässä.
5. Leikkaa viipaleiksi ja tarjoa kylmänä leikkelepöydässä, alkupalana tai leivillä piparjuurimajoneesin kanssa.
Rypälesalaatti:
2 dl vihreitä viinirypäleitä
1 kurkku
1 omena
nippu villirucolaa
Kastike:
1 dl ranskankermaa
1 tl sinappia
1 tl hunajaa
suolaa
1. Halkaise viinirypäleet ja poista siemenet. Kuori happoinen omena ja kuutioi.
2. Kuori ja kuutioi kurkku.
3. Sekoita kastike ja lisää hedelmät ja kasvikset sekä villirucolan lehdet joukkoon. Viipaloi ja kuutioi pala kieltä salaatin joukkoon. Aseta loppu kieli viipaleina salaatin päälle.
Koti ja keittiö 5/2002
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2