Sanna Kekäläinen
Keikauskakku
noin 12 palaa
Kakkutaikina
1 t 30 min • helpohko • noin 7 e
200 g huoneenlämpöistä voita
2 dl sokeria
3 kananmunaa
3 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
Vuokaan:
6 nektariinia, aprikoosia tai muuta kivisydämistä hedelmää
50 g voita
1 dl fariinisokeria
Päälle:
1 dl pistaasi- tai muita
pähkinöitä rouheena
1. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten.
2. Sekoita kuivat aineet keskenään. Kääntele jauhoseos muiden aineiden joukkoon.
3. Kaada taikina irtopohja- tai kakkuvuokaan. Paista 175-
asteisen uunin alatasolla noin 50 minuuttia.
4..Lohko hedelmät. Sulata voi. Sekoita joukkoon sokeri. Laita seos pyöreään kakkuvuokaan (Ø noin 23 cm). Lado päälle hedelmät.
5. Lusikoi taikina kakkuvuokaan.
6. Paista kakkua 175-asteisen uunin alatasolla noin 45 minuuttia tai kunnes kakku
on kypsä. Anna jäähtyä 15 minuuttia. Keikauta kakku varovasti ympäri.
7. Viimeistele pähkinöillä. Tarjoa kermavaahdon tai vaniljajäätelön kanssa.
Valmistusaika: 1 t 20 min
Vaikeusaste: helpohko
Hinta: noin 13 e
Ankan rintafileistä valmistuu juhla-ateria helposti ja nopeasti. Tärkeintä fileiden kypsentämisessä on käyttää paistolämpömittaria, jotta lopputuloksesta tulee mehevä. Lisäksi tarjotaan paistettuja ruusukaaleja, hedelmiä ja sechuaninpippurilla maustettua kastiketta.
Martti Järvi
Ankan rintafileistä valmistuu juhla-ateria helposti ja nopeasti. Tärkeintä fileiden kypsentämisessä on käyttää paistolämpömittaria, jotta lopputuloksesta tulee mehevä. Lisäksi tarjotaan paistettuja ruusukaaleja, hedelmiä ja sechuaninpippurilla maustettua kastiketta.
Martti Järvi
Arto Vuohelainen
LUETUIMMAT
LUETUIMMAT
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Tämä sivusto käyttää evästeitä käytettävyyden parantamiseksi. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt myös evästeiden käyttämisen.