Artikkeli

San­na Ke­kä­läi­nen

Keikauskakku on ihana ja helppo juhlaherkku

Keikauskakku on kevään helpoin juhlakakku. Sen voi leipoa luumuista, aprikooseista tai nektariineista.

Kei­kaus­kak­ku

noin 12 pa­laa

Kak­ku­tai­ki­na

1 t 30 min • hel­poh­ko • noin 7 e

200 g huo­neen­läm­pöis­tä voi­ta

2 dl so­ke­ria

3 ka­nan­mu­naa

3 dl veh­nä­jau­ho­ja

2 tl lei­vin­jau­het­ta

2 tl va­nil­ja­so­ke­ria

Vuo­kaan:

6 nek­ta­rii­nia, ap­ri­koo­sia tai muu­ta ki­vi­sy­dä­mis­tä he­del­mää

50 g voi­ta

1 dl fa­rii­ni­so­ke­ria

Pääl­le:

1 dl pis­taa­si- tai mui­ta
päh­ki­nöi­tä rou­hee­na

1. Vat­kaa voi ja so­ke­ri vaah­dok­si. Li­sää mu­nat yk­si­tel­len hy­vin vat­ka­ten.

2. Se­koi­ta kui­vat ai­neet kes­ke­nään. Kään­te­le jau­ho­se­os mui­den ai­nei­den jouk­koon.

3. Kaa­da tai­ki­na ir­to­poh­ja- tai kak­ku­vuo­kaan. Pais­ta 175-
as­tei­sen uu­nin ala­ta­sol­la noin 50 mi­nuut­tia.

4..Loh­ko he­del­mät. Su­la­ta voi. Se­koi­ta jouk­koon so­ke­ri. Lai­ta seos pyö­re­ään kak­ku­vuo­kaan (Ø noin 23 cm). Lado pääl­le he­del­mät.

5. Lu­si­koi tai­ki­na kak­ku­vuo­kaan.

6. Pais­ta kak­kua 175-as­tei­sen uu­nin ala­ta­sol­la noin 45 mi­nuut­tia tai kun­nes kak­ku
on kyp­sä. An­na jääh­tyä 15 mi­nuut­tia. Kei­kau­ta kak­ku va­ro­vas­ti ym­pä­ri.

7. Vii­meis­te­le päh­ki­nöil­lä. Tar­joa ker­ma­vaah­don tai va­nil­ja­jää­te­lön kans­sa.

Val­mis­tu­sai­ka: 1 t 20 min

Vai­keu­sas­te: hel­poh­ko

Hin­ta: noin 13 e