Sanna Kekäläinen
Keikauskakku
noin 12 palaa
Kakkutaikina
1 t 30 min • helpohko • noin 7 e
200 g huoneenlämpöistä voita
2 dl sokeria
3 kananmunaa
3 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
Vuokaan:
6 nektariinia, aprikoosia tai muuta kivisydämistä hedelmää
50 g voita
1 dl fariinisokeria
Päälle:
1 dl pistaasi- tai muita
pähkinöitä rouheena
1. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten.
2. Sekoita kuivat aineet keskenään. Kääntele jauhoseos muiden aineiden joukkoon.
3. Kaada taikina irtopohja- tai kakkuvuokaan. Paista 175-
asteisen uunin alatasolla noin 50 minuuttia.
4..Lohko hedelmät. Sulata voi. Sekoita joukkoon sokeri. Laita seos pyöreään kakkuvuokaan (Ø noin 23 cm). Lado päälle hedelmät.
5. Lusikoi taikina kakkuvuokaan.
6. Paista kakkua 175-asteisen uunin alatasolla noin 45 minuuttia tai kunnes kakku
on kypsä. Anna jäähtyä 15 minuuttia. Keikauta kakku varovasti ympäri.
7. Viimeistele pähkinöillä. Tarjoa kermavaahdon tai vaniljajäätelön kanssa.
Valmistusaika: 1 t 20 min
Vaikeusaste: helpohko
Hinta: noin 13 e
LUETUIMMAT
LUE KOTI & KEITTIÖ
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
LUE KOTI & KEITTIÖ
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ