Artikkeli

Koti ja Keit­tiö 05/07

Katkarapu-tomaattipasta

400 g spa­get­tia

Pas­ta­kas­ti­ke:

400 g iso­ja kat­ka­ra­pu­ja

1 ke­sä­kur­pit­sa

2 val­ko­si­pu­lin­kynt­tä

2 rkl öl­jyä

1 kui­vat­tu chi­li­pal­ko

1 tlk (400 g) to­maat­ti­murs­kaa

1 rkl tuo­ret­ta ba­si­li­kaa hie­non­net­tu­na

3 rkl sit­ruu­na­me­hua

rou­hit­tua mus­ta­pip­pu­ria

suo­laa

1. Kei­tä spa­get­ti pak­kauk­sen oh­jeen mu­kaan.

2. Hal­kai­se ja vii­pa­loi ke­sä­kur­pit­sa. Kuo­ri ja hie­non­na val­ko­si­pu­lin­kyn­net.

3. Kuu­men­na öl­jy kat­ti­las­sa ja kuul­lo­ta ke­sä­kur­pit­sa­vii­pa­lei­ta ja val­ko­si­pu­lia sii­nä het­ki.

4. Mu­ren­na jouk­koon chi­li­pal­ko, li­sää to­maat­ti­murs­ka ja maus­teet ja hau­du­ta muu­ta­ma mi­nuut­ti.

5. Li­sää lo­puk­si kat­ka­ra­vut ja kuu­men­na kas­ti­ke.

6. Va­lu­ta spa­get­ti ja se­koi­ta kas­tik­keen jouk­koon.

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ