Artikkeli

SAN­NA KE­KÄ­LÄI­NEN • KU­VAU­SA­VUS­TA­JA RAI­SA LAI­NE  •VII­NI­SUO­SI­TUS SARI SIRÉN •KU­VAT KIR­SI-MAR­JA SA­VO­LA KOTI JA KEIT­TIÖ 11/2014 

Katkaraputacot

Katkaraputacot ovat herkullinen vaihtoehto vaikka illanistujaisiin.

8 ta­co­kuor­ta

2 dl ma­jo­nee­sia tai sme­ta­naa

1 prk val­mis­ta sal­sa­kas­ti­ket­ta

Täy­te:

2 val­ko­si­pu­lin­kynt­tä

2 rkl ryp­si­öl­jyä

16–24 kuo­re­ton­ta raa­kaa jät­ti­kat­ka­ra­pua

sor­mi­suo­laa

rou­hit­tua mus­ta­pip­pu­ria

1 avo­ka­do

1 rkl sit­ruu­na­me­hua

noin 200 g ra­pei­ta kas­vik­sia, esim. re­tii­se­jä ja lit­tei­tä her­neen­pal­ko­ja

2 dl ched­da­ria tai muu­ta mau­kas­ta juus­toa las­tui­na

1 ruuk­ku ko­ri­an­te­ria

1. Kuo­ri ja hie­non­na si­pu­lit. Kuul­lota nii­tä pan­nul­la öl­jys­sä muu­ta­ma mi­nuut­ti. Li­sää ra­vut ja pais­ta muu­ta­ma mi­nuut­ti. Maus­ta suo­lal­la ja pip­pu­ril­la.

2. Vii­pa­loi avo­ka­dot ja pirs­kot­te­le pääl­le sit­ruu­na­me­hua tum­mu­mi­sen es­tä­mi­sek­si. Vii­pa­loi kas­vik­set pie­nik­si pa­loik­si.

3. Ko­koa an­nok­set. Las­taa taco­kuo­riin kas­vik­sia, ma­jo­nee­sia, sal­saa ja kat­ka­ra­pu­ja. Vii­meis­te­le ched­dar­las­tuil­la ja ko­ri­an­te­ril­la.

Vii­ni­suo­si­tus: Ke­vy­en pää­ry­näi­nen ja maus­tei­nen Pi­not Blanc Klev­ner Rèser­ve 2013, Rans­ka, 9,98 e

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ