Artikkeli

Koti ja keit­tiö 1-2/2009

Katka­ra­pu­pork­ka­na­sa­laatti

Tarjoa aterian lisäkkeenä.

Oh­je nel­jäl­le

10 kuo­re­ton­ta, raa­kaa jät­ti­kat­ka­ra­vun pyrs­töä

2 isoa pork­ka­naa

1 vih­reä pa­pai­ja

1/2 dl sil­put­tua ko­ri­an­te­ria tai mint­tua

Maus­ta­mi­seen:

1 dl Nuoc cham -kas­ti­ket­ta

1. Kei­tä kat­ka­ra­pu­ja kie­hu­vas­sa ve­des­sä pari mi­nuut­tia, kun­nes ne ovat kyp­siä. Va­lu­ta hy­vin, silp­pua ra­vut ja nos­ta vii­le­ään.

2. Kuo­ri pork­ka­nat ja pa­pai­ja. Hal­kai­se pa­pai­ja ja pois­ta si­säl­tä tum­mat­sie­me­net. Raas­ta pa­pai­ja ja pork­ka­nat kar­ke­ak­si raas­teek­si kul­hoon.

3. Li­sää Nuoc cham -kas­ti­ke, kat­ka­ra­pu­silp­pu ja 3/4 sil­pu­tus­ta ko­ri­an­te­ris­ta tai min­tus­ta. Pei­tä ja nos­ta vii­le­ään vä­hin­tään tun­nik­si.

4. Va­lu­ta yli­mää­räi­nen nes­te, ko­ris­te­le lo­pul­la yrt­ti­sil­pul­la ja tar­joa ate­ri­an li­säk­kee­nä.

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ