Koti ja Keittiö 08/06
1 ps (500 g) kokonaisia katkarapuja
250 g munanuudelia
3 l vettä
suolaa
2 kookasta porkkanaa
1 keltasipuli
1/2 osa purjosta
Kastike:
1/2 dl seesamiöljyä
1 tl raastettua inkivääriä
1/2 tl mietoa karritahnaa
1 valkosipulinkynsi
1/2 dl sitruunamehua
2 1/2 rkl ruokosokeria
1 1/2 rkl valkoviinietikkaa
1/2 rkl soijaa
suolaa maun mukaan
1. Kiehauta vesi ja lisää nuudelit. Nosta kattila liedeltä ja anna nuudeleiden pehmetä neljä minuuttia. Valuta kunnolla.
2. Kuori ja suikaloi porkkanat ja keltasipuli. Halkaise purjopala, huuhdo se ja suikaloi ohueksi.
3. Valmista kastike erikseen kattilassa. Pane pohjalle seesamiöljy, karri, murskattu valkosipulinkynsi ja inkivääriraaste. Kuumenna seosta sekoittaen ja lisää loput kastikeaineista. Kiehauta seos.
4. Vokkaa nuudelit ja kasvikset öljytilkassa kahdessa osassa ja lisää pannuun lopuksi kastike. Mausta suolalla.
5. Paista kokonaiset katkaravut kastikepannussa kypsiksi.
6. Nosta nuudelit tarjolle isolle vadille ja pane päällimmäiseksi katkaravut.
Vihje! Kokonaisten katkarapujen kuoriminen vie ruokaillessa oman aikansa. Nopeampaa on käyttää kuorittuja katkarapuja. Lisää ne nuudeleiden joukkoon samalla kun lisäät kastikkeen.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2