Artikkeli

Koti ja keit­tiö 1-2/2010

Katkarapuja chili-valko­si­pu­li­lie­messä

Sulata katkaravut. Kuori ja hienonna valko­si­pu­lin­kynnet. Mittaa öljy ja voi kattilaan, kuumenna...

iso­ja kat­ka­ra­pu­ja

2–3 val­ko­si­pu­lin­kynt­tä

3 rkl olii­vi­öl­jyä

3 rkl suo­la­ton­ta voi­ta

2 tl pap­ri­ka­jau­het­ta

2 rkl sit­ruu­na­me­hua

1 kui­vat­tu chili

ri­paus suo­laa

rou­hit­tua mus­ta­pip­pu­ria

2 rkl tuo­ret­ta per­sil­jaa

hie­non­net­tu­na

1. Su­la­ta kat­ka­ra­vut. Kuo­ri ja hie­non­na val­ko­si­pu­lin­kyn­net.

2. Mit­taa öl­jy ja voi kat­ti­laan, kuu­men­na. Li­sää pap­ri­ka­jau­he ja val­ko­si­pu­li.

3. Li­sää kat­ka­ra­vut ja kuu­men­na no­pe­as­ti öl­jys­sä. Li­sää jouk­koon sit­ruu­na­me­hu ja kui­vat­tu chili. Maus­ta suo­lal­la ja pip­pu­ril­la.

4. Ko­ris­ta per­sil­jal­la ja tar­joa läm­pi­mä­nä tuo­reen maa­lais­lei­vän kera.

Val­mis­tu­sai­ka: noin 30 min

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ