Artikkeli

Katkarapu-äyriäissalaatti

Kuumenna öljy paistinpannussa. Lisää chili, mausteet ja limetin mehu. Kuullota hetki...

(4 hen­gel­le)

1 rkl ryp­si­öl­jyä

1/2 vih­reä chi­li­pal­ko

sil­put­tu­na

ri­paus kur­ku­maa

1 tl juus­to­ku­mi­nan sie­me­niä

1 rkl ma­ke­aa chi­li­kas­ti­ket­ta

ri­paus suo­laa

2 rkl li­me­tin me­hua

1 dl ma­ri­noi­tu­ja

val­ko­si­pu­lin­kyn­siä

100 g kuo­rit­tu­ja

iso­ja kat­ka­ra­pu­ja

1 pkt (300 g) äy­ri­äis­se­os­ta

eri­lai­sia sa­laat­te­ja

2 to­maat­tia

pala man­goa

Ko­ris­te­luun:

man­gol­din­leh­tiä

1. Kuu­men­na öl­jy pais­tin­pan­nus­sa. Li­sää chili, maus­teet ja li­me­tin mehu. Kuul­lo­ta het­ki.

2. Se­koi­ta jouk­koon ko­ko­nai­set ma­ri­noi­dut val­ko­si­pu­lit sekä äy­ri­äi­set ja kyp­sen­nä noin nel­jä mi­nuut­tia. An­na se­ok­sen jääh­tyä het­ki.

3. Aset­te­le tar­joi­lu­lau­ta­sel­le ker­rok­sit­tain re­vit­ty­jä sa­laa­tin­leh­tiä, loh­kot­tu­ja to­maat­te­ja ja man­gon­pa­lo­ja. Ku­moa äy­ri­äis­se­os pääl­le ke­ok­si.

4. Ko­ris­te­le sa­laat­ti man­gol­din­leh­dil­lä. Tar­joa tuo­reen lei­vän ja aa­si­a­lais­tyyp­pi­sen veh­nä­o­lu­en kans­sa.

Koti ja keit­tiö 1-2/2002

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ