Koti ja keittiö 9/2010 Mari Harjula Kuvat Arto Vuohelainen
4 annosta
250 g täysjyväriisinuudeleita (esim. Santa Maria)
1/2 tl suolaa
1 rkl öljyä
3–4 valkosipulinkynttä
1 ruukku korianteria
puoli nippua kevätsipulia
2 mietoa punaista chilipaprikaa
3–4 rkl öljyä
1 rkl sokeria
1 1/2 rkl osterikastiketta
1 1/2 rkl kalakastiketta
yhden limen mehu
2–3 munaa
200 g katkarapuja
150 g mungpavunituja
100 g paahdettuja cashew- tai suolapähkinöitä
1. Kiehauta reilusti vettä kattilassa. Lisää suola ja nuudelit, nosta kattila liedeltä ja anna kypsyä kannen alla muutaman minuutin ajan. Valuta, huuhtele kylmällä vedellä ja lisää öljy.
2. Kuori ja hienonna valkosipulit. Silppua korianteri ja kevätsipulit. Viipaloi chilit.
3. Kuumenna öljy pannulla. Lisää valkosipulit ja kuullota hetken. Lisää nuudelit ja mausteet, sekoita varovasti. Riko munat kulhoon ja vatkaa niiden rakenne rikki. Lisää munaseos ohuena nauhana pannulle ja sekoita samalla. Anna hautua muutaman minuutin varovasti sekoitellen.
4. Lisää katkaravut, pavunidut, korianteri, kevätsipulit ja chilit. Kuumenna käännellen muutaman minuutin ajan.
5. Viimeistele pähkinöillä.
Valmistusaika: noin 30 min
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2