Artikkeli
Hunajapaahdetut palsternakat.

Hunajapaahdetut palsternakat.

San­na Ke­kä­läi­nen kuva Reet­ta Pa­sa­nen

Kasvissyöjän joulupöytään: Paahdetut palsternakat

Uunissa paahdettu aromikas palsternakka on jouluinen kasvisruoka, joka sopii mainiosti lisukkeeksi tai alkuruoaksi. Tarjoile palsternakat jogurt­ti­kas­tikkeen kanssa.

Hu­na­ja­paah­de­tut pals­ter­na­kat

20 min + 40 min uu­nis­sa . help­po . noin 9 e

4–8 an­nos­ta

4 pals­ter­nak­kaa

suo­laa, mus­ta­pip­pu­ria myl­lys­tä, kui­vat­tua chi­liä myl­lys­tä

100 g voi­ta

2 tl vaa­le­aa sii­rap­pia

2 taa­te­lia

2 rkl rou­hit­tu­ja pe­kaa­ni­päh­ki­nöi­tä

4 rkl yrt­te­jä

Jo­gurt­ti­kas­ti­ke:

¼ kurk­ku

2 dl turk­ki­lais­ta jo­gurt­tia

2 rkl hie­non­net­tua ruo­ho­si­pu­lia

1 tl sit­ruu­na­me­hua

suo­laa, mus­ta­pip­pu­ria myl­lys­tä (vih­re­ää duk­ka­hia)

1. Kuo­ri pals­ter­na­kat ja puo­li­ta ne pit­kit­täin. Leik­kaa juu­rek­siin viil­to­ja noin 2 mm:n vä­lein hie­man puo­li­vä­lin ala­puo­lel­le saak­ka. Lai­ta juu­rek­set uu­ni­vuo­kaan. Maus­ta suo­lal­la, pip­pu­ril­la ja chi­lil­lä.

2. Su­la­ta voi ja yh­dis­tä sii­ra­pin kans­sa. Va­lu­ta se­os­ta pals­ter­na­koil­le. Pais­ta 200-as­tei­ses­sa uu­nis­sa noin 30 mi­nuut­tia, kun­nes juu­rek­set ovat kyp­siä.

3. Tee kas­ti­ke. Raas­ta kurk­ku. Pu­ris­ta vesi pois. Yh­dis­tä jo­gur­tin, ruo­ho­si­pu­lin, sit­ruu­na­me­hun, suo­lan ja pip­pu­rin kans­sa.

4. Lai­ta pals­ter­na­kat tar­joi­lu­va­dil­le. Vii­meis­te­le kuu­ti­oi­duil­la taa­te­leil­la, rou­hi­tuil­la päh­ki­nöil­lä ja yr­teil­lä. Tar­joa jo­gurt­ti­kas­tik­keen kans­sa.

5. Vii­meis­te­le ha­lu­tes­sa­si vih­re­äl­lä duk­ka­hil­la.

Hunajapaahdetut palsternakat.

Hunajapaahdetut palsternakat.