4-6 annosta
200 g jättikatkaravun pyrstöjä
200 g kampasimpukoita
puisia varrastikkuja
Marinadi:
1 valkosipulinkynsi
1/2 punainen chilipaprika
3 rkl sitruunamehua
3 rkl öljyä
rouhittua mustapippuria
Paella:
250 g risottoriisiä
1/2 kesäkurpitsa
2 porkkanaa
1 pieni punainen paprika
1 pieni vihreä paprika
1–2 sipulia
1 punainen chilipaprika
2 valkosipulinkynttä
noin 5 cm pala purjosipulia
4 tomaattia
noin 100 g vihreitä papuja
1 rkl oliiviöljyä
2 dl kuivaa valkoviiniä
6 dl kana- tai kasvislientä
ripaus cayennepippuria
1 tl paprikaa, suolaa
1 annospussi sahramia
rouhittua mustapippuria
1. Liota varrastikut kylmässä vedessä.
2. Valmista marinadi äyriäisille. Kuori ja hienonna valkosipuli. Hienonna chilipaprika. Sekoita marinadiainekset ja kaada kulhoon äyriäisten päälle. Kääntele äyriäisiä marinadissa ja anna maustua noin puoli tuntia.
3. Leikkaa kesäkurpitsa neljään osaan pituussuunnassa ja viipaloi palat. Kuori ja viipaloi porkkanat. Halkaise paprikat, poista siemenet ja kuutioi reiluiksi paloiksi. Kuori ja lohko sipulit. Hienonna chilipaprika. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Viipaloi purjo.
4. Kalttaa, kuori ja kuutioi tomaatit ilman siemeniä.
5. Kuullota sipulia ja valkosipulia öljyssä wokissa, paella- tai muurikkapannussa hetki. Lisää kasvikset, paitsi tomaatit, ja kypsytä muutama minuutti käännellen.
6. Lisää nyt tomaattikuutiot mausteet, viini ja kana- tai kasvisliemi. Kuumenna kiehuvaksi, lisää riisi ja kuumenna, kunnes neste kuplii. Keitä hiljalleen noin 10 min. vähennä lämpöä ja kypsennä noin 10 min, kunnes riisi on kypsää. Lisää tarvittaessa nestettä.
7. Pujota äyriäiset liotettuihin varrastikkuihin ja grillaa kauttaaltaan nopeasti kypsiksi keskilämmöllä.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2