SANNA KEKÄLÄINEN • KUVAT KIRSI-MARJA SAVOLA KOTI JA KEITTIÖ 3/2015
4 annosta
2 dl kuskusia
2 dl kasvislientä
1 appelsiini
3 rkl oliiviöljyä
2 rkl valkoviinietikkaa
½ dl hienonnettua tuoretta minttua
½ dl hienonnettua tuoretta korianteria
1 granaattiomenan siemenet
1 dl keltaisia rusinoita
1 annos ras el hanout -porkkanoita (ks. ohje alla)
200 g fetaa
1. Keitä kuskus pakkauksen ohjeen mukaan kasvisliemessä.
2. Pese appelsiini huolellisesti. Raasta kuori ja purista mehu. Lisää molemmat kuskusiin. Mittaa joukkoon öljy ja viinietikka. Lisää yrtit ja sekoita hyvin.
3. Irrota granaattiomenasta siemenet. Varo, ettei kalvoa tule mukaan, sillä se maistuu kitkerältä. Lisää siemenet, rusinat, porkkanat ja murusteltu feta muiden aineiden joukkoon. Sekoita.
RAS EL HANOUT -PORKKANAT
4 porkkanaa
2 rkl rypsiöljyä
½ tl suolaa
2 tl ras el hanout -mausteseosta
1. Kuori porkkanat. Viipaloi ne tai leikkaa tikkumaisiksi paloiksi. Laita öljy, suola ja mausteseos kulhoon. Sekoita ja lisää joukkoon porkkanat.
2. Laita seos leivinpaperilla päällystetylle uunipellille. Paista 200-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia tai kunnes porkkanat ovat napakan kypsiä.
Viinisuositus:
Makean hedelmäinen ja yrttinen Dr. Hermann Erdener Treppchen Riesling Kabinett 2013, Saksa, 14,99 e
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2