Artikkeli

Karviais-vanil­ja­kiis­se­li­paistos

100 g voi­ta

1 1/2 dl to­mu­so­ke­ria

1 ka­nan­mu­na

2 1/2 dl veh­nä­jau­ho­ja

ri­paus suo­laa

Täy­te:

1 pkt (2 ps) Ekst­rö­min va­nil­ja­kas­ti­ke­ai­nek­sia

3 dl kar­vi­ai­sia

Ko­ris­te­luun:

nip­pu sit­ruu­na­me­lis­san leh­tiä

li­me­tin kuor­ta raas­tet­tu­na

1. Vaah­do­ta voi ja to­mu­so­ke­ri kuoh­ke­ak­si. Li­sää muna, jau­hot ja suo­la se­koit­ta­en.

2. Pei­tä tai­ki­na kel­mul­la ja an­na sen seis­tä kyl­mäs­sä pari tun­tia en­nen kyp­sen­tä­mis­tä.

3. Kau­li tai­ki­na le­vyk­si ja vuo­raa lä­pi­mi­tal­taan 25 cm:n ko­koi­nen pii­rak­ka­vuo­ka tai­ki­nal­la. Pane vuo­kaan voi­pa­pe­ri ja sen pääl­le esi­mer­kik­si kui­vat­tu­ja her­nei­tä, jol­loin pii­rak­ka py­syy muo­dos­saan kyp­sen­nyk­sen ajan.

4. Kyp­sen­nä poh­jaa 200-as­tei­ses­sa uu­nis­sa noin 7 mi­nuut­tia, jon­ka jäl­keen pois­ta pai­no ja jat­ka kyp­sen­tä­mis­tä vie­lä toi­set 7 mi­nuut­tia.

5. Jää­dy­tä poh­ja. Täy­tä val­mis poh­ja val­miil­la va­nil­ja­kiis­se­lil­lä ja hal­kais­tuil­la kar­vi­ai­sil­la. Ko­ris­te­le lo­puk­si sit­ruu­na­me­lis­san leh­dil­lä ja raas­te­tul­la li­me­tin kuo­rel­la.

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ