100 g voita
1 1/2 dl tomusokeria
1 kananmuna
2 1/2 dl vehnäjauhoja
ripaus suolaa
Täyte:
1 pkt (2 ps) Ekströmin vaniljakastikeaineksia
3 dl karviaisia
Koristeluun:
nippu sitruunamelissan lehtiä
limetin kuorta raastettuna
1. Vaahdota voi ja tomusokeri kuohkeaksi. Lisää muna, jauhot ja suola sekoittaen.
2. Peitä taikina kelmulla ja anna sen seistä kylmässä pari tuntia ennen kypsentämistä.
3. Kauli taikina levyksi ja vuoraa läpimitaltaan 25 cm:n kokoinen piirakkavuoka taikinalla. Pane vuokaan voipaperi ja sen päälle esimerkiksi kuivattuja herneitä, jolloin piirakka pysyy muodossaan kypsennyksen ajan.
4. Kypsennä pohjaa 200-asteisessa uunissa noin 7 minuuttia, jonka jälkeen poista paino ja jatka kypsentämistä vielä toiset 7 minuuttia.
5. Jäädytä pohja. Täytä valmis pohja valmiilla vaniljakiisselillä ja halkaistuilla karviaisilla. Koristele lopuksi sitruunamelissan lehdillä ja raastetulla limetin kuorella.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2