Artikkeli

Koti ja Keit­tiö 08/06

Karviaistatin

Pane karviaiset ja hillosokeri kattilaan. Keitä hiljalleen noin 10–15 minuuttia, kunnes seos on hillomaista. Halutessasi voit survoa marjoja keittämisen aikana...

4 dl (200 g) kar­vi­ai­sia

1 dl hil­lo­so­ke­ria

75 g voi­ta tai mar­ga­rii­nia

2 tl va­nil­ja­so­ke­ria

400 g leh­ti­tai­ki­naa

1. Pane kar­vi­ai­set ja hil­lo­so­ke­ri kat­ti­laan. Kei­tä hil­jal­leen noin 10–15 mi­nuut­tia, kun­nes seos on hil­lo­mais­ta. Ha­lu­tes­sa­si voit sur­voa mar­jo­ja keit­tä­mi­sen ai­ka­na.

2. Li­sää kat­ti­laan ras­va ja va­nil­ja­so­ke­ri ja kei­tä se­os­ta vie­lä noin 10 mi­nuut­tia.

3. Le­vi­tä su­lat leh­ti­tai­ki­na­le­vyt pyö­re­än ir­to­poh­ja­vuo­an poh­jal­le ja reu­noil­le tii­viis­ti. Le­vi­tä pääl­le kar­vi­ais­mar­ja­se­os.

4. Pais­ta alim­mal­la ta­sol­la 225 as­tees­sa noin 10–15 mi­nuut­tia. Nau­ti haa­le­a­na jää­te­lön kans­sa.