Koti ja Keittiö 9/07
(noin 20 kiekkoa)
3 dl maitorahkaa
1/2 tl suolaa
3 dl ruisjauhoja
3 dl vehnäjauhoja
1 1/2 tl öljyä
Täyte:
2 dl karpalohilloa
2 rkl perunajauhoja
1 1/2 rkl vaniljasokeria
Voiteluun:
1 muna
1. Lisää maitorahkaan suola, jauhot ja öljy.
2. Kauli taikina jauhotetulla leivinpöydällä ohueksi ja ota taikinasta kookkaalla pyöreällä jälkiruokamaljalla tai lasilla taikinasta pyöreitä paloja.
3. Peitä palat liinalla.
4. Sekoita keskenään hillo, perunajauhot ja vaniljasokeri.
5. Pane puolelle taikinaympyröistä teelusikallinen täytettä. Nosta täytteen päälle toinen taikinaympyrä ja painele reunat tiukasti kiinni toisiinsa.
6. Voitele kiekot munalla.
7. Nosta kiekot leivinpaperille uunipellille ja paista 200 asteessa noin 15 minuuttia tai kunnes taikina on kypsää ja saanut kauniin paistovärin.
8. Nosta uunista ja peitä liinalla, anna jäähtyä ennen nauttimista.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2