2 dl sokeria
1 dl vettä
4 keltuaista
3 dl karpaloita
2 dl kermaa
1 tl vaniljasokeria
1. Keitä sokeriliemi.
2. Vatkaa keltuaiset vaahdoksi vesihaudekattilassa tai kulhossa.
3. Kaada 3/4 liemestä kuumana vatkattujen keltuaisten päälle ja vatkaa seosta vesihauteen päällä kunnes keltuaiset ovat saostaneet liemen. Käsin vatkatessa siihen menee viitisen minuuttia.
4. Jauha karpalot tehosekoittimessa ja kaada loppu sokeriliemi kuumana karpaloiden joukkoon.
5. Sekoita marjasose keltuaisvaahtoon.
6. Vatkaa kerma, mausta vaniljalla ja sekoita marjavaahdon kanssa. Jäädytä pakastimessa.
Vihje: Jos haluat helposti kumottavan jäädykkeen,
jäädytä seos pehmeässä
silikonivuoassa.
Marjakastike:
Kaada pieneen kattilaan pohjanpeitto sokeria. Lisää vettä sen verran että sokeri sulaa. Kuumenna ja keitä sokeria kunnes liemi liikahtelee raskaasti. Lisää marjat vaikka jäisinä ja anna kiehua rikki. Valuta siirappimainen kastike siivilän läpi tarjoilukannuun.
Jääkarpalot syntyvät jäisen marjan ja tomusokerin kohdatessa.N
Vihje: Jäädykettä tehdessä jää valkuaisia. Vatkaa ne sokerin kanssa (2 rkl sokeria valkuaista kohden) ja mausta esimerkiksi kanelilla. Voit käyttää vaahtoa uunipäärynöiden, omenien, uunijäätelön tai puolukkapiirakan kuorruttamiseen tai tehdä valkuaisista marenkeja.
Koti ja keittiö 10/2002
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2