Artikkeli

Karitsan paisti

1 ka­rit­san pais­ti (noin 2 kg)

Ma­ri­na­di:

1 dl vah­vaa kah­via

1/2 dl öl­jyä

1 rkl hu­na­jaa

2 val­ko­si­pu­lin­kynt­tä murs­kat­tu­na

2 tl mint­tua

2 tl ros­ma­rii­nia

Va­le­luun:

2 dl vah­vaa kah­via

1 rkl hu­na­jaa

1/2 dl kuo­hu­ker­maa

1. Pane pais­ti muo­vi­pus­siin. Se­koi­ta ma­ri­na­din ai­nek­set ja kaa­da pus­siin. An­na maus­tua jää­kaa­pis­sa vä­hin­tään 6 tun­tia.

2. Ota pais­ti hy­vis­sä ajoin huo­neen­läm­pöön. Hie­ro pin­taan suo­laa.

3. Pane pais­ti uu­ni­pan­nul­le ja työn­nä li­ha­läm­pö­mit­ta­ri pak­suim­paan koh­taan. Pais­ta 150 as­tees­sa, kun­nes mit­ta­ri näyt­tää 80 as­tet­ta.

4. Se­koi­ta kah­vi, hu­na­ja ja ker­ma kes­ke­nään. Va­le­le se­ok­sel­la li­haa pais­ta­mi­sen ai­ka­na use­an ker­ran.

5. Val­mis­ta pais­to­lie­mes­tä kas­ti­ke ja tar­joa pais­ti uu­ni­pe­ru­noi­den ja kei­tet­ty­jen pa­pu­jen kans­sa.

Koti ja keit­tiö 4/2002

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ