Artikkeli

Kardemummaiset punajuurilohkot

Leikkaa pestyt ja kuoritut punajuuret 4-6 lohkoon ja nosta ne uunivuokaan...

4-5 pu­na­juur­ta

1/2 dl kyl­mä­pu­ris­tet­tua olii­vi­öl­jyä

1 tl jau­het­tua kar­de­mum­maa

2 rkl tum­maa bal­sa­mi­vii­nie­tik­kaa

1 rkl mus­co­va­do­so­ke­ria

1 tl me­ri­suo­la­hiu­ta­lei­ta

1. Leik­kaa pes­tyt ja kuo­ri­tut pu­na­juu­ret 4-6 loh­koon ja nos­ta ne uu­ni­vuo­kaan.

2. Se­koi­ta öl­jy, kar­de­mum­ma, bal­sa­mi­vii­nie­tik­ka, so­ke­ri ja suo­la. Va­lu­ta seos pu­na­juu­ril­le.

3. Kyp­sen­nä pu­na­juu­ria 200- as­tei­ses­sa uu­nis­sa noin 45 mi­nuut­tia, kun­nes ne tun­tu­vat kyp­sil­tä. Tar­joi­le liha- tai ka­la­ruo­an li­säk­kee­nä.