MARI HARJULA KUVAUSAVUSTAJA MIKAELA ANTIN KUVAT KIRSI-MARJA SAVOLAKOTI JA KEITTIÖ 4/2015
4–6 annosta
1 kokonainen ananas
1–2 rkl voita
2 tl ruokosokeria
2–3 rkl sitrus- tai amarettolikööriä
Tarjoiluun:
noin ½ dl pistaasipähkinöitä
2 passionhedelmää
yhden limen raastettu kuori
vaniljajäätelöä
1. Leikkaa ananaksesta kanta ja tyvi pois. Poista ananaksesta kuoret. Leikkaa ananas lohkoiksi ja poista puumainen keskiosa.
2. Kuumenna voi pannulla, lisää ananakset ja kääntele niitä hetken. Ripottele päälle sokeri, anna karamellisoitua ja lisää likööri.
3. Rouhi pistaasipähkinät. Halkaise passionhedelmät ja lusikoi niiden sisus kulhoon.
4. Asettele ananaslohkoja jälkiruokalautasille, lusikoi päälle hieman passionhedelmän sisusta. Koristele pistaasirouheella ja limen kuoriraasteella. Viimeistele annokset vaniljajäätelöllä.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2