MARI HARJULA KUVAUSAVUSTAJA MIKAELA ANTIN KUVAT KIRSI-MARJA SAVOLAKOTI JA KEITTIÖ 4/2015
4–6 annosta
1 kokonainen ananas
1–2 rkl voita
2 tl ruokosokeria
2–3 rkl sitrus- tai amarettolikööriä
Tarjoiluun:
noin ½ dl pistaasipähkinöitä
2 passionhedelmää
yhden limen raastettu kuori
vaniljajäätelöä
1. Leikkaa ananaksesta kanta ja tyvi pois. Poista ananaksesta kuoret. Leikkaa ananas lohkoiksi ja poista puumainen keskiosa.
2. Kuumenna voi pannulla, lisää ananakset ja kääntele niitä hetken. Ripottele päälle sokeri, anna karamellisoitua ja lisää likööri.
3. Rouhi pistaasipähkinät. Halkaise passionhedelmät ja lusikoi niiden sisus kulhoon.
4. Asettele ananaslohkoja jälkiruokalautasille, lusikoi päälle hieman passionhedelmän sisusta. Koristele pistaasirouheella ja limen kuoriraasteella. Viimeistele annokset vaniljajäätelöllä.
Hanna Linnakko
www.mikapollari.com
Käsikirjoituksen kuvitus kertoo tulivuorenpurkauksesta.
Voynichin käsikirjoitus
Päivi Karjalainen
Tämä hiiripöllö tuo poikasilleen ruokaa Alaskassa. Lintu ei nimestään huolimatta syö hiiriä, vaan pääasiassa myyriä ja lintuja.
Michael Quinton / Minden Pictures
Tähän ei susi pysty. Koiran kyky hellyttäviin ilmeisiin muotoutui kesytyksen aikana.
Unsplash
LUETUIMMAT
LUETUIMMAT
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 2618356-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 2618356-2
Tämä sivusto käyttää evästeitä käytettävyyden parantamiseksi. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt myös evästeiden käyttämisen.