Artikkeli

KU­VAT ANI­TA LIND­BERG

Karamellisoitu purjo ja manteleita

Ka­ra­mel­li­soi­dut pur­jot:

350 g pur­jo­si­pu­lei­ta (tai sa­lot­ti­si­pu­lei­ta)

vet­tä pur­jo­jen keit­tä­mi­seen

2 rkl voi­ta

6 tl so­ke­ria

2 tl vet­tä

½ dl man­te­li­las­tu­ja

1. Leik­kaa pur­jot ohuik­si ren­kaik­si. Lai­ta ne kat­ti­laan ja li­sää vet­tä niin pal­jon, et­tä pur­jo­jen pääl­le jää noin sen­tin ver­ran vet­tä. Kei­tä pur­jot peh­meik­si, noin 10 mi­nuut­tia.

2. Su­la­ta voi ja so­ke­ri kat­ti­las­sa. Li­sää 2 tl vet­tä ja pur­jot. Pais­ta pur­jo­ja kes­ki­läm­möl­lä niin kau­an, et­tä ne al­ka­vat saa­da vä­riä. Li­sää man­te­li­las­tut ja pais­ta, kun­nes ne ovat paah­tu­neet.

3. Tar­joa ka­ra­mel­li­soi­tu­ja pur­jo­ja li­ha­ruo­kien li­säk­kee­nä.