Artikkeli

Koti ja keit­tiö 3/2010

Karamel­li­pop­cornit

Levitä popcornit kahdelle leivinpaperilla vuoratulle pellille. Sulata voi kattilassa. Lisää sokeri, siirappi, vesi ja suola...

3 l val­mii­ta pop­cor­ne­ja

100 g voi­ta

2 1/2 dl fa­rii­ni­so­ke­ria

3/4 dl vaa­le­aa sii­rap­pia

2 rkl vet­tä

1 tl suo­laa

1/4 tl ruo­ka­soo­daa

2 tl va­nil­ja­so­ke­ria

1. Le­vi­tä pop­cor­nit kah­del­le lei­vin­pa­pe­ril­la vuo­ra­tul­le pel­lil­le.

2. Su­la­ta voi kat­ti­las­sa. Li­sää so­ke­ri, sii­rap­pi, vesi ja suo­la. Häm­men­nä, kun­nes so­ke­ri on su­la­nut ja seos ta­sais­ta. An­na kie­hua se­koit­ta­mat­ta noin 5 mi­nuut­tia, kun­nes seos pak­suun­tuu. Ka­ra­mel­li­se­os on val­mis­ta, kun pi­sa­ra jäh­met­tyy kyl­mään ve­teen ti­pau­tet­ta­es­sa.

3. Li­sää soo­da ja va­nil­ja­so­ke­ri. Se­koi­ta ta­sai­sek­si ja va­lu­ta ka­ra­mel­li­se­os ohu­e­na nau­ha­na pop­cor­nien pääl­le. Kään­te­le hie­man.

4. Paah­da pop­cor­ne­ja uu­nis­sa 100 as­tees­sa tun­ti. Kään­te­le muu­ta­man ker­ran. An­na jääh­tyä ja jäh­met­tyä ja mur­ra pa­loik­si.

Vink­ki! Pyö­räy­tä tu­ke­vas­ta kar­ton­gis­ta pop­corn­töt­te­röt ja kiin­ni­tä ne vä­rik­käil­lä pa­pe­ri­liit­ti­mil­lä.

Ai­ka: noin 30 min + paah­ta­mi­nen 1 t

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ