Koti ja keittiö 3/2010
3 l valmiita popcorneja
100 g voita
2 1/2 dl fariinisokeria
3/4 dl vaaleaa siirappia
2 rkl vettä
1 tl suolaa
1/4 tl ruokasoodaa
2 tl vaniljasokeria
1. Levitä popcornit kahdelle leivinpaperilla vuoratulle pellille.
2. Sulata voi kattilassa. Lisää sokeri, siirappi, vesi ja suola. Hämmennä, kunnes sokeri on sulanut ja seos tasaista. Anna kiehua sekoittamatta noin 5 minuuttia, kunnes seos paksuuntuu. Karamelliseos on valmista, kun pisara jähmettyy kylmään veteen tipautettaessa.
3. Lisää sooda ja vaniljasokeri. Sekoita tasaiseksi ja valuta karamelliseos ohuena nauhana popcornien päälle. Kääntele hieman.
4. Paahda popcorneja uunissa 100 asteessa tunti. Kääntele muutaman kerran. Anna jäähtyä ja jähmettyä ja murra paloiksi.
Vinkki! Pyöräytä tukevasta kartongista popcorntötteröt ja kiinnitä ne värikkäillä paperiliittimillä.
Aika: noin 30 min + paahtaminen 1 t
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2