MARI HARJULA • KUVAUSAVUSTAJA ANJA LEPPÄNEN • KUVAT ARTO VUOHELAINENKOTI JA KEITTIÖ 5/2013
noin 24 kpl
1 pkt (450 g) filotaikinaa
Täyte:
500 g lämminsavulohta
1 ruukku tilliä (tai ruohosipulia)
noin 3 rkl pieniä kapriksia
100 g ricottajuustoa (tai maustamatonta tuorejuustoa)
hieman rouhittua mustapippuria
ripaus suolaa
Levyjen voiteluun:
100 g suolatonta voita
2 rkl tuoretta persiljaa hienonnettuna
Pinnalle:
1 muna
seesaminsiemeniä
1. Sulata filotaikina pakkauksen ohjeen mukaan.
2. Poista lohesta ruodot ja nahka. Hienonna tilli.
3. Sekoita kaikki täytteen ainekset keskenään.
4. Sulata voi ja sekoita siihen hienonnettu persilja.
5. Levitä filotaikinalevyt pinossa työpöydälle ja leikkaa levyt neljään osaan. Jätä yksi levypino pöydälle työstettäväksi ja kääri muut siksi aikaa kelmuun, etteivät ne kuivu.
6. Ota aina yksi taikinalevy vuorollaan, voitele kevyesti persiljavoilla, laita päälle toinen levy ja voitele jälleen. Laita lusikallinen täytettä toiseen päähän pötköksi muotoiltuna, rullaa puoleenväliin, käännä reunat sisäänpäin, voitele reunat persiljavoilla ja rullaa loppuun paketiksi. Aseta rullat saumapuoli alaspäin pellille leivinpaperin päälle.
7. Voitele rullat munalla ja ripottele päälle seesaminsiemeniä. Paista uunissa 200 asteessa noin 10 minuuttia.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2