Artikkeli

Koti ja Keit­tiö 05/07

Kanelisokeriset omenahillomunkit

(noin 20 kpl)

2 1/2 dl mai­toa

25 g hii­vaa

1 muna

3/4 tl suo­laa

3/4 dl so­ke­ria

2 tl kar­de­mum­maa

noin 7 dl veh­nä­jau­ho­ja

50 g voi­ta tai mar­ga­rii­nia

Täy­te:

noin 2 dl si­le­ää ome­na­so­set­ta

Pin­nal­le:

2 dl pie­ni­ki­teis­tä eri­kois­hie­noa so­ke­ria

3–4 tl ka­ne­lia

Tar­vik­keet:

pur­so­tin­pus­si

pit­kä ja ka­pe­a­te­räi­nen tyl­la

1. Liu­o­ta hii­va kä­den­läm­pöi­seen mai­toon. Li­sää muna ja maus­teet. Alus­ta jouk­koon veh­nä­jau­hot ja lop­pu­vai­hees­sa peh­meä ras­va. An­na tai­ki­nan ko­ho­ta.

2. Jaa tai­ki­na 20 osaan ja lei­vo pyö­reik­si pul­lik­si. Ko­ho­ta pul­lat öl­jy­tyl­lä lei­vin­pa­pe­ril­la.

3. Tee pur­so­tin­pus­siin pie­ni rei­kä ja pu­jo­ta pit­kä ja ohut­te­räi­nen (ruis­ku­mai­nen) tyl­la sii­hen. Lu­si­koi pus­siin ome­na­so­se ja sul­je pus­si esi­mer­kik­si ku­mi­nau­han avul­la.

4. Kuu­men­na öl­jy. Pais­ta mun­kit mo­lem­min puo­lin kul­lan­rus­keik­si ja kyp­sik­si.

5. Pur­so­ta va­lu­tet­tu­jen, mut­ta vie­lä läm­pi­mien munk­kien si­sään ome­na­so­set­ta ja kie­rit­te­le ne sa­man tien ka­ne­li­so­ke­ri­se­ok­ses­sa.

Vink­ki! So­ke­roit mun­kit hel­pos­ti myös pa­pe­ri­pus­sis­sa. Nos­ta pus­siin ka­ne­li­so­ke­ria ja ra­vis­ta, jol­loin so­ke­ri tart­tuu munk­kei­hin ta­sai­ses­ti.

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ