Koti ja Keittiö 05/07
(noin 20 kpl)
2 1/2 dl maitoa
25 g hiivaa
1 muna
3/4 tl suolaa
3/4 dl sokeria
2 tl kardemummaa
noin 7 dl vehnäjauhoja
50 g voita tai margariinia
Täyte:
noin 2 dl sileää omenasosetta
Pinnalle:
2 dl pienikiteistä erikoishienoa sokeria
3–4 tl kanelia
Tarvikkeet:
pursotinpussi
pitkä ja kapeateräinen tylla
1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää muna ja mausteet. Alusta joukkoon vehnäjauhot ja loppuvaiheessa pehmeä rasva. Anna taikinan kohota.
2. Jaa taikina 20 osaan ja leivo pyöreiksi pulliksi. Kohota pullat öljytyllä leivinpaperilla.
3. Tee pursotinpussiin pieni reikä ja pujota pitkä ja ohutteräinen (ruiskumainen) tylla siihen. Lusikoi pussiin omenasose ja sulje pussi esimerkiksi kuminauhan avulla.
4. Kuumenna öljy. Paista munkit molemmin puolin kullanruskeiksi ja kypsiksi.
5. Pursota valutettujen, mutta vielä lämpimien munkkien sisään omenasosetta ja kierittele ne saman tien kanelisokeriseoksessa.
Vinkki! Sokeroit munkit helposti myös paperipussissa. Nosta pussiin kanelisokeria ja ravista, jolloin sokeri tarttuu munkkeihin tasaisesti.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2