Artikkeli

Koti ja Keit­tiö 03/07

Kanelinen mustik­ka­mus­ta­he­ruk­ka­keitto

Pane kattilaan vesi, kanelitanko ja mustikat ja kiehauta seos. Kumoa seos siivilän läpi toiseen kattilaan...

9 dl vet­tä

1 pss (200 g) pa­kas­te­mus­ti­koi­ta

1 1/2 dl mus­ta­he­ruk­ka­me­hu­tii­vis­tet­tä

3 rkl pe­ru­na­jau­ho­ja

1 dl so­ke­ria

1 ka­ne­li­tan­ko

1. Pane kat­ti­laan vesi, ka­ne­li­tan­ko ja mus­ti­kat ja kie­hau­ta seos.

2. Ku­moa seos sii­vi­län läpi toi­seen kat­ti­laan. Pai­ne­le mus­ti­kat tii­viis­ti sii­vi­län läpi, hei­tä kuo­ret pois ja nos­ta ka­ne­li­tan­ko ta­kai­sin kat­ti­laan.

3. Se­koi­ta pe­ru­na­jau­hot mus­ta­he­ruk­ka­me­huun ja kaa­da seos ohu­e­na nau­ha­na kat­ti­laan mus­tik­ka­poh­jan se­kaan.

4. Li­sää so­ke­ri ja kuu­men­na seos kie­hu­vak­si koko ajan se­koit­ta­en.

5. An­na kei­ton juu­ri ja juu­ri kie­hah­taa ja pois­ta ka­ne­li­tan­ko.

6. Kaa­da keit­to kuu­mal­la ve­del­lä läm­mi­tet­tyyn ter­mos­pul­loon ja nau­ti jäl­ki­ruo­ka­na.

Vink­ki! Ha­lu­tes­sa­si pak­kaa mu­kaan, pak­ka­sel­ta suo­jaan, kä­te­vä pur­so­tet­ta­va ker­ma­vaah­to­purk­ki, jol­la saat vii­meis­tel­tyä kuu­man mus­tik­ka­kei­ton mauk­kaas­ti ja hel­pos­ti.

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ