Artikkeli

Koti ja keit­tiö 9/2009

Kanavindaloo

Tarjoa lämpimän naanleivän tai keitetyn basmatiriisin kera.

Oh­je nel­jäl­le

3 broi­le­rin­fi­lee­tä (noin 400 g)

Ma­ri­na­di:

4 - 5 val­ko­si­pu­lin­kynt­tä

2 - 3 tl tuo­ret­ta in­ki­vää­ri­raas­tet­ta yh­den sit­ruu­nan mehu

3 rkl val­ko­vii­nie­tik­kaa

1 tl ga­ram ma­sa­laa

1 tl jau­het­tua ku­mi­naa

1 tl ko­ri­an­te­ria

1/2 tl ca­yen­ne­pip­pu­ria

1/2 tl si­na­pin­sie­me­niä

1/2 dl ryp­si­öl­jyä

Li­säk­si:

1 si­pu­li

1 ka­ne­li­tan­ko

1/2 tl kui­vat­tua chi­li­rou­het­ta

1/2 tl ca­yen­nen­pip­pu­ria

3/4 tl suo­laa

ri­paus so­ke­ria

1 dl ka­na­lien­tä

Pais­ta­mi­seen: öl­jyä

Tar­joi­luun: naan­lei­pää tai rii­siä

1. Leik­kaa broi­le­rit isoik­si kuu­ti­oik­si.

2. Kuo­ri ja hie­non­na val­ko­si­pu­lin­kyn­net. Se­koi­ta ma­ri­na­din ai­nek­set kes­ke­nään. Kään­te­le broi­le­rin­pa­lat ma­ri­na­diin ja an­na maus­tua jää­kaa­pis­sa 2 - 3 tun­tia.

3. Kuo­ri ja sui­ka­loi si­pu­li. Kuu­men­na öl­jy pan­nul­la, li­sää chi­li­rou­he, ca­yen­nen­pip­pu­ri ja ka­ne­li­tan­ko. Kään­te­le het­ken ja li­sää si­pu­lit. Kään­te­le taas ja li­sää broi­le­rin­pa­lat. An­na rus­kis­tua. Li­sää suo­la, so­ke­ri ja ka­na­lie­mi ja hau­du­ta kan­nen al­la mie­dol­la läm­möl­lä 15 - 20 mi­nuut­tia, kun­nes liha on mu­re­aa.

4. Pois­ta ka­ne­li­tan­ko ja tar­joa läm­pi­män naan­lei­vän tai kei­te­tyn bas­ma­ti­rii­sin kera.

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ