Artikkeli

Koti ja keit­tiö 05/05

Kanatäytteinen foccaccialeipä

Liuota kädenlämpöiseen veteen hiiva ja lisää suola. Alusta taikinaan jauhot. Jauhoja on riittävästi, kun taikina on pehmeää ja kimmoisaa...

6-8 an­nos­ta

Foc­cac­ci­a­lei­pä:

2 1/2 dl vet­tä

25 g hii­vaa

1/2 tl suo­laa

noin 6 dl veh­nä­jau­ho­ja

2 rkl olii­vi­öl­jyä

Pin­nal­le:

olii­vi­öl­jyä, me­ri­suo­laa,

tuo­rei­ta ros­ma­rii­nin ok­sia

Täy­te:

2–3 broi­le­rin rin­ta­fi­lee­tä tai 3 gril­lat­tua broi­le­rin koi­pi-rei­si­pa­laa

1 pie­ni pu­nai­nen pap­ri­ka

2 rkl tuo­ret­ta per­sil­jaa sil­put­tu­na

1 1/2–2 dl cur­ry­kas­ti­ket­ta

Li­säk­si:

jää­sa­laat­tia

Ko­ris­te­luun:

6–8 kir­sik­ka­to­maat­tia,

cock­tail­tik­ku­ja

1. Liu­o­ta kä­den­läm­pöi­seen ve­teen hii­va ja li­sää suo­la. Alus­ta tai­ki­naan jau­hot. Jau­ho­ja on riit­tä­väs­ti, kun tai­ki­na on peh­me­ää ja kim­moi­saa. Li­sää öl­jy. An­na tai­ki­nan le­vä­tä 15 mi­nuut­tia.

2. Pai­ne­le tai­ki­na jau­ho­te­tuin kä­sin voi­del­tuun ir­to­poh­ja­vuo­kaan (hal­kai­si­ja 20–24 cm). An­na ko­ho­ta lii­nan al­la läm­pi­mäs­sä pai­kas­sa.

3. Voi­te­le lei­vän pin­ta olii­vi­öl­jyl­lä, pai­ne­le pääl­le tuo­rei­ta ros­ma­rii­ni­nok­sia ja ri­pot­te­le pin­nal­le kar­ke­aa me­ri­suo­laa. Pais­ta lei­pää 225-as­tei­ses­sa uu­nis­sa noin 20–30 mi­nuut­tia. An­na jääh­tyä.

4. Val­mis­ta täy­te. Pais­ta broi­le­ri­fi­leet pan­nul­la kyp­sik­si. An­na jääh­tyä het­ki ja kuu­ti­oi fi­leet. Jos käy­tät gril­lat­tua broi­le­ria, pois­ta nah­ka, ir­ro­ta luut ja pa­loit­te­le liha. Hal­kai­se pap­ri­ka, pois­ta sie­me­net ja kuu­ti­oi pap­ri­ka. Se­koi­ta kaik­ki täyt­teen ai­nek­set kes­ke­nään. Li­sää cur­ry­kas­ti­ket­ta sen ver­ran, et­tä täy­te on so­pi­van not­ke­aa.

5. Hal­kai­se jääh­ty­nyt lei­pä. Le­vi­tä poh­ja­puo­len pääl­le en­sin re­vit­tyä jää­sa­laat­tia ja sit­ten broi­le­ri­täy­tet­tä. Pai­na lei­vän toi­nen puo­li täyt­teen pääl­le. Leik­kaa lei­pä 6–8 osaan. Pu­jo­ta cock­tail­tik­kui­hin kir­sik­ka­to­maa­tit ja pai­na tik­ku pi­tä­mään lei­pä­pa­laa koos­sa.