Pohja:
4 keitettyä perunaa
200 g margariinia tai voita
5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1/2 tl suolaa
Täyte:
1 grillattu broileri
120 g fileepekonia
pala purjoa
1 salaattifenkoli
3 dl maitoa
4 munaa
timjamin oksa
ripaus suolaa
ripaus mustapippuria
2 dl juustoraastetta
Voiteluun:
munaa
1. Raasta kylmät, kuoritut perunat. Sekoita pehmeään rasvaan vehnäjauhot, joihin leivinjauhe ja suola on sekoitettu. Lisää perunaraaste varovaisesti sekoittaen. Pane taikina kahden kelmun väliin ja painele se levyksi. Siirrä taikina kylmään jähmettymään
2. Paloittele broilerinliha ja viipaloi pekoni. Huuhtele purjo ja fenkoli ja leikkaa ne hienoksi silpuksi.
3. Ruskista pekoniviipaleet pannulla ja nosta ne valumaan talouspaperille. Ruskista silputut kasvikset samalla pannulla.
4. Jaa pohjataikina kahteen osaan, joista toinen on vähän suurempi. Painele pienempi pala reilun kokoisen piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.
5. Levitä pohjalle paloiteltu broileri, ruskistetut pekoniviipaleet ja kasvikset.
6. Sekoita maitoon munat, silputtu timjami ja mausteet ja kaada seos piirakalle. Ripottele päälle juustoraaste.
7. Jaa loppu taikina kahteen osaan niin, että saat kaulittua toisesta puolesta kannen ja toisesta puolesta ristikkokoristeen.
8. Kauli kansipala vähän piirakkavuokaa suuremmaksi ja nosta se täytteen päälle. Käännä taikinan reunat pohjan alle. Kauli ristikkokoristetta varten neliskulmainen levy ja leikkaa siitä taikinapyörällä nauhoja. Asettele nauhat kannen koristeeksi.
9. Voitele piirakan kansi. Paista piirakkaa 200 asteessa noin 50 minuuttia.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2