Asiakaspalvelu
Mediatiedot
Seuraa meitä somessa:
Asiakaspalvelu
Mediatiedot
Seuraa meitä somessa:
Kodit ja ideat
/
Vanhat tavarat
/
Reseptit
/
Puutarha
/
Matkat
/
Kilpailut
/
Yhteistyössä
Reseptit
/
/
Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset
Tilaa lehti
Liha ja lintu
/
Kala ja äyriäiset
/
Kasvis
/
Makeat leivonnaiset
/
Jälkiruoat
/
Suolaiset leivonnaiset
/
Juomat
/
Aasia
/
Arkiateriat
Artikkeli

Kananmuna-kana-pinaattipizza

Liuota tuorehiiva kädenlämpöiseen veteen. Kuivahiiva lisätään jauhojen kanssa 42-asteiseen veteen...

Piz­za­tai­ki­na:

2 dl vet­tä

1/4 tl tuo­ret­ta tai 2 tl kui­va­hii­vaa

1/2 tl suo­laa

ri­paus so­ke­ria

2 rkl olii­vi­öl­jyä

noin 4 1/2 dl ta­val­li­sia tai du­rum­veh­nä­jau­ho­ja

1. Liu­o­ta tuo­re­hii­va kä­den­läm­pöi­seen ve­teen. Kui­va­hii­va li­sä­tään jau­ho­jen kans­sa 42-as­tei­seen ve­teen.

2. Li­sää suo­la, so­ke­ri, öl­jy ja jau­hot vä­hi­tel­len. Hyvä piz­za­tai­ki­na ir­to­aa kul­hon reu­nois­ta, mut­ta on sil­ti peh­me­än not­ke­aa. Vai­vaa tai­ki­na kim­moi­sak­si. Si­pai­se pin­taan olii­vi­öl­jyä ja pei­tä lii­nal­la. An­na nous­ta kak­sin­ker­tai­sek­si.

3. Vai­vaa tai­ki­nas­ta il­mat pois ja jaa se yh­dek­si tai use­am­mak­si osak­si. Pyö­rit­te­le pa­lat pal­loik­si ja kau­li tai muo­vaa ne kä­sin oh­jees­sa mai­nit­tuun muo­toon.

4. Li­sää täyt­teet.

5. Pais­ta 225 as­tees­sa 15–20 mi­nuut­tia täyt­teis­tä riip­pu­en. Lai­ta piz­za ai­na kuu­maan uu­niin.

Maus­ta piz­za­poh­jaa:

1/2 dl raas­tet­tua par­me­saa­ni­juus­toa

1/2 sit­ruu­nan raas­tet­tu kuo­ri

1 tl kui­vat­tua yrt­tiä, esim. ore­ga­noa tai ba­si­li­kaa

2 rkl to­maat­ti­py­ree­tä

2 rkl päh­ki­nä­rou­het­ta

To­maat­ti­kas­ti­ke:

250 g pa­see­rat­tua to­maat­tia

1 prk (70 g) to­maat­ti­py­ree­tä

4 murs­kat­tua val­ko­si­pu­lin­kynt­tä

1/2 sit­ruu­nan mehu

2 tl vii­nie­tik­kaa

1 tl so­ke­ria

1/4 tl suo­laa mus­ta­pip­pu­ria myl­lys­tä

1. Kuul­lo­ta val­ko­si­pu­li­murs­ka pan­nul­la öl­jys­sä.

2. Li­sää lo­put ai­neet ja an­na kie­hua hil­jal­leen noin 5 mi­nuut­tia.

3. Le­vi­tä kas­ti­ke poh­jal­le.

Ka­nan­mu­na-kana-pi­naat­ti­piz­za:

1 an­nos piz­za­tai­ki­naa

Täy­te:

1/2 an­nos­ta to­maat­ti­kas­ti­ket­ta (ks.oh­je alus­sa)

400 g broi­le­rin­fi­lee­tä sui­ka­lei­na

suo­laa ja mus­ta­pip­pu­ria myl­lys­tä

noin 100 g tuo­ret­ta pi­naat­tia

4 sa­lot­ti­si­pu­lia

2 murs­kat­tua val­ko­si­pu­lin­kynt­tä

noin 100 g moz­za­rel­laa

Li­säk­si:

2 ka­nan­mu­naa

1. Val­mis­ta tai­ki­na pe­rus­tai­ki­na­oh­jeen mu­kaan. Jaa tai­ki­na kah­teen osaan.

2. Pais­ta broi­le­rin­sui­ka­leet gril­li­pan­nul­la kyp­sik­si, maus­ta suo­lal­la ja mus­ta­pip­pu­ri­rou­heel­la ja nos­ta si­vuun.

3. Kuul­lo­ta pan­nul­la öl­jys­sä kuo­ri­tut ja loh­ko­tut sa­lot­ti­si­pu­lit, murs­kat­tu val­ko­si­pu­li sekä pes­ty, kui­vat­tu pi­naat­ti, jos­ta kan­nat on pois­tet­tu. Nos­ta seos si­vuun.

4. Val­mis­ta kas­ti­ke oh­jeen mu­kaan ja le­vi­tä seos ohuik­si kau­li­tuil­le, si­vuil­taan hiu­kan nou­se­vil­le piz­za­poh­jil­le. Nos­te­le poh­jal­le broi­le­ri­sui­ka­leet, si­pu­li-pi­naat­ti­se­os ja vii­pa­loi­tu juus­to. Jätä kes­kel­le ti­laa ka­nan­mu­naa var­ten. Maus­ta suo­lal­la ja mus­ta­pip­pu­ri­rou­heel­la.

5. Pais­ta 225-as­tei­ses­sa uu­nis­sa noin 10 mi­nuut­tia ja riko ka­nan­mu­nat va­ro­vas­ti täyt­teen pääl­le. Pais­ta vie­lä niin kau­an, et­tä val­ku­ai­nen on hyy­ty­nyt. Tar­joa heti.

Jau­ho- ja oi­kai­su­vih­jei­tä:

● Kor­vaa 1 dl jau­hois­ta ko­ko­jy­vä- tai mais­si­jau­hoil­la.

● Voit hyö­dyn­tää tai­ki­nan se­as­sa esim. täh­teek­si jää­nyt­tä­pe­ru­na­muu­sia.

● Oi­kai­se kii­rees­sä, eli käy­tä hy­väk­se­si val­mii­ta piz­za­poh­jia ja tai­ki­na­se­ok­sia.

● Ison ja pyö­re­än piz­za­poh­jan val­mis­tuk­ses­sa pe­rin­tei­nen pii­rak­ka­pu­lik­ka on hyvä apu kau­li­men ohel­la.

Lue Myös

Täytetyt ohrasämpylät

Brie-juustolla päällystetyt crostinit

Kurpitsaiset solmusämpylät

Täytetyt ohrasämpylät

Brie-juustolla päällystetyt crostinit

Kurpitsaiset solmusämpylät

Kesäkurpitsa-perunafocaccia

Avokado-vuohen­juus­toc­ros­tinit

Seesamigrissinit

Avokado-vuohen­juus­toc­ros­tinit

Croque monsieur mozzarellasta

Hedelmäinen siemennäkkäri

Avokado-vuohen­juus­toc­ros­tinit

Croque monsieur mozzarellasta

Hedelmäinen siemennäkkäri

SUOSITTELEMME MYÖS NÄITÄ

LUETUIMMAT

Mikä on mielestäsi paras koti numerossa 8/2022?

Mansar­di­kat­toi­sessa talossa on boheemisti muotoaan muuttava sisustus

Yrttinen juustokakku on voileipäkakun moderni versio

Viljalla on pikkuruinen kesämökki pääkaupungissa meren rannalla

Elämää kylpy­lä­kau­pun­gissa: tutustu kesäiseen elämänmenoon Hangossa

Purkukuntoinen talo sai taitavissa käsissä uuden elämän

Taiteilijan paratiisi maalla: Kerstin Enbom ei säikähdä rosoja sisustuksessa eikä elämässä

Ei hankita kesämökkiä, vaan talo Hangosta!

Somista sauna lempeästi

Omakotitalon huikea terassi on kesäparatiisi kotipihalla

Kaksossiskosten romanttisesta puutarhasta paljastui puukaupungin historiaa

Mansikkaisen masariinitortun salaisuus on mante­li­mas­sa­pohja

Monipuolinen peruna: 10 parasta reseptiä

Ihastu herkkään ja eleganttiin raitalasiin

Tunnelmallinen lyhty x 5

Britakakku tehdään nyt suklaisena versiona

Kiepauta rieskarullaan nakki, muusi ja esimerkiksi skagenröra

Nauti helteestä! Kivat ideat hellepäivän viettoon

Villiä viidak­ko­tun­nelmaa kotiin

Kokoa rento sillisalaatti kesäiseen kalapöytään

LUE KOTI & KEITTIÖ

KATSO RESEPTIT

Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset

LUETUIMMAT

Mikä on mielestäsi paras koti numerossa 8/2022?

Mansar­di­kat­toi­sessa talossa on boheemisti muotoaan muuttava sisustus

Yrttinen juustokakku on voileipäkakun moderni versio

Viljalla on pikkuruinen kesämökki pääkaupungissa meren rannalla

Elämää kylpy­lä­kau­pun­gissa: tutustu kesäiseen elämänmenoon Hangossa

Purkukuntoinen talo sai taitavissa käsissä uuden elämän

Taiteilijan paratiisi maalla: Kerstin Enbom ei säikähdä rosoja sisustuksessa eikä elämässä

Ei hankita kesämökkiä, vaan talo Hangosta!

Somista sauna lempeästi

Omakotitalon huikea terassi on kesäparatiisi kotipihalla

Kaksossiskosten romanttisesta puutarhasta paljastui puukaupungin historiaa

Mansikkaisen masariinitortun salaisuus on mante­li­mas­sa­pohja

Monipuolinen peruna: 10 parasta reseptiä

Ihastu herkkään ja eleganttiin raitalasiin

Tunnelmallinen lyhty x 5

Britakakku tehdään nyt suklaisena versiona

Kiepauta rieskarullaan nakki, muusi ja esimerkiksi skagenröra

Nauti helteestä! Kivat ideat hellepäivän viettoon

Villiä viidak­ko­tun­nelmaa kotiin

Kokoa rento sillisalaatti kesäiseen kalapöytään

LUE KOTI & KEITTIÖ

KATSO RESEPTIT

Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset
Tilaa Koti & Keittiö Asiakaspalvelu Tietosuojaseloste Rekisteriseloste

Fokus Media Finland Oy

Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki

Y-tunnus 3157774-2

Tilaa Koti & Keittiö Asiakaspalvelu Tietosuojaseloste Rekisteriseloste

Fokus Media Finland Oy

Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki

Y-tunnus 3157774-2

Tämä sivusto käyttää evästeitä käytettävyyden parantamiseksi. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt myös evästeiden käyttämisen.