Artikkeli

Kana-juureskeitto

Kuori ja kuutioi juurekset. Viipaloi ja huuhtele purjo. Kuori ja hienonna valko­si­pu­lin­kynnet...

Oh­je nel­jäl­le

puo­li­kas gril­lat­tu broi­le­ri

4 pork­ka­naa

puo­li­kas lant­tu (noin 800 g)

puo­li­kas juu­ri­sel­le­ri (noin 250 g)

puo­li pur­joa

4 val­ko­si­pu­lin­kynt­tä

8 dl vet­tä

3 - 4 rkl ka­na­fon­dia

rou­hit­tua mus­ta­pip­pu­ria

1/2 tl chi­li­rou­het­ta

2 rkl tuo­ret­ta in­ki­vää­riä raas­tet­tu­na

2 rkl sit­ruu­na­me­hua

1/2 tl kui­vat­tua tim­ja­mia

ri­paus kui­vat­tua ra­kuu­naa

ri­paus fa­rii­ni­so­ke­ria

2 dl kuo­hu- tai ruo­ka­ker­maa

1. Kuo­ri ja kuu­ti­oi juu­rek­set. Vii­pa­loi ja huuh­te­le pur­jo. Kuo­ri ja hie­non­na val­ko­si­pu­lin­kyn­net.

2. Mit­taa vesi ja fon­di kat­ti­laan ja kie­hau­ta. Li­sää juu­res­kuu­ti­ot, pur­jo­ren­kaat, val­ko­si­pu­lit sekä muut maus­teet. An­na kie­hua hil­jal­leen 10 - 15 mi­nuut­tia, kun­nes juu­rek­set peh­me­ne­vät.

3. Pois­ta sil­lä ai­kaa broi­le­ris­ta nah­ka ja luut ja kuu­ti­oi broi­le­rin­li­ha. Li­sää broi­le­rin­pa­lat ja ruo­ka­ker­ma keit­toon. Kuu­men­na keit­to kie­hu­vak­si ja tar­joa.

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ