Artikkeli

Koti ja Keit­tiö 4/08

Kanacurry ja munanuudeleita

(Oh­je nel­jäl­le hen­gel­le)

300 g broi­le­rin rin­ta­fi­lee­tä

3 rkl öl­jyä

1 pie­ni ke­sä­kur­pit­sa

1 pie­ni mu­na­koi­so

4 ke­vät­si­pu­lia

1–2 val­ko­si­pu­lin­kynt­tä

2 rkl tuo­ret­ta in­ki­vää­riä raas­tet­tu­na

1 ½–2 rkl vih­re­ää cur­ry­tah­naa

4 dl ka­na­lien­tä

4 dl koo­kos­mai­toa

2 rkl ka­la­kas­ti­ket­ta

200 g mu­na­nuu­de­lei­ta

2 li­me­tin mehu

Pääl­le:

ko­ri­an­te­ria

3 rkl suo­la­päh­ki­nöi­tä

1. Leik­kaa broi­le­rin­fi­leet kuu­ti­oik­si. Huuh­te­le ja kuu­ti­oi myös ke­sä­kur­pit­sa ja mu­na­koi­so. Hie­non­na ke­vät­si­pu­lit ja kuo­ri ja hie­non­na val­ko­si­pu­lin­kyn­net.

2. Kuu­men­na öl­jy pais­tin- tai wok­ki­pan­nul­la ja rus­kis­ta ka­na­kuu­ti­ot sii­nä no­pe­as­ti. Nos­ta broi­le­ri­kuu­ti­ot pois pan­nul­ta. Li­sää pan­nul­le öl­jyä ja kuu­men­na. Li­sää ke­sä­kur­pit­sa- ja mu­na­koi­so­kuu­ti­ot pan­nul­le ja pi­ka­pais­ta ne no­pe­as­ti kaut­taal­taan. Li­sää ke­vät­si­pu­li, val­ko­si­pu­li ja in­ki­vää­ri ja jat­ka kään­te­lyä vie­lä het­ken.

3. Li­sää cur­ry­tah­na, ka­na­lie­mi, koo­kos­mai­to ja ka­la­kas­ti­ke. Kuu­men­na kie­hu­vak­si ja an­na kie­hua hil­jal­leen noin 6–8 mi­nuut­tia. Li­sää nuu­de­lit ja kei­tä noin 5 mi­nuut­tia, kun­nes ne ovat peh­men­neet. Maus­ta lo­puk­si li­me­me­hul­la.

4. Jaa nel­jään kul­hoon, ri­pot­te­le pääl­le päh­ki­nöi­tä ja ko­ri­an­te­ria.

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ