Artikkeli

Kana- ja jätti­kat­ka­ra­pu­vartaat ja lime-maapäh­ki­nä­kastike

4-6 an­nos­ta

8-12 puis­ta, li­o­tet­tua var­ras­tik­kua

400 g kuo­rit­tu­ja jät­ti­kat­ka­ra­vun pyrs­tö­jä

400 g maus­ta­ma­ton­ta broi­le­rin rin­ta­fi­lee­tä

Ma­ri­na­di:

1 1/2 dl ryp­si­öl­jyä

yh­den li­men mehu

3 rkl ka­la­kas­ti­ket­ta

2 rkl soi­jaa,

2 tl kur­ku­maa

Lime-maa­päh­ki­nä­kas­ti­ke:

100 g maa­päh­ki­nöi­tä

2 dl koo­kos­mai­toa

2-3 tl pu­nais­ta cur­ry­tah­naa

1 rkl so­ke­ria

1 rkl ka­la­kas­ti­ket­ta

2 tl soi­ja­kas­ti­ket­ta

1-2 rkl hie­non­net­tua ko­ri­an­te­ria

kah­den li­me­tin mehu

1. Pa­loit­te­le broi­le­ri­fi­leet. Se­koi­ta ma­ri­na­di. Lai­ta jät­ti­kat­ka­ra­vun­pyrs­töt ja broi­le­rit maus­tu­maan pa­rik­si tun­nik­si.

2. Kuo­ri ja paah­da maa­päh­ki­nät kui­val­la pan­nul­la. Hie­non­na maa­päh­ki­nät mo­ni­toi­mi­ko­neel­la tai sau­va­se­koit­ti­mel­la kar­keik­si.

3. Kie­hau­ta koo­kos­mai­to, li­sää maa­päh­ki­nä­rou­he ja cur­ry­tah­na. Kei­tä hil­jal­leen 10 mi­nuut­tia koko ajan se­koit­ta­en, kun­nes kas­ti­ke sa­ke­nee hie­man. Li­sää so­ke­ri, ka­la­kas­ti­ke ja soi­ja. Se­koi­ta ta­sai­sek­si ja maus­ta ko­ri­an­te­ril­la ja li­me­me­hul­la. Jääh­dy­tä kas­ti­ke.

4. Va­lu­ta yli­mää­räi­nen ma­ri­na­di pois broi­le­rin­pa­lois­ta ja kat­ka­ra­vuis­ta ja pu­jo­ta ne var­ras­tik­kui­hin. Gril­laa uu­nis­sa gril­li­vas­tuk­sen al­la 250 as­tees­sa noin 5-10 mi­nuut­tia. Kään­nä var­taat gril­lauk­sen ai­ka­na.

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ