SANNA KEKÄLÄINEN • KUVAUSAVUSTAJA RAISA LAINE •VIINISUOSITUS SARI SIRÉN •KUVAT KIRSI-MARJA SAVOLA KOTI JA KEITTIÖ 11/2014
4 pientä annosta
4 valkosipulinkynttä
2 salottisipulia
8 viipaletta parmankinkkua
2 rkl voita
1 rkl oliiviöljyä
400 g kampasimpukoita
2 rkl anisviinaa, esim. Pernod’ta
3 rkl hienonnettua ruohosipulia
sormisuolaa
rouhittua mustapippuria
Koristeluun:
sitruunalohkoja
paahdettua maalaisleipää
1. Kuori ja hienonna sipulit. Leikkaa kinkut mahdollisimman pieniksi paloiksi.
2. Kuullota sipulisilppu voi-öljyseoksessa kypsäksi. Lisää kuiviksi taputellut kampasimpukat ja kinkkupalat pannulle. Paista muutama minuutti.
3. Kaada pannulle anisviina ja paista sekoitellen, kunnes se on haihtunut. Mausta ruohosipulilla, suolalla ja pippurilla. Tarjoa lämpimänä leivän kanssa, sitruunamehulla viimeisteltynä.
Vinkki! Voit tehdä ruoan myös ilman kinkkua.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2