Artikkeli

Kalkkuna-munakasrulla

Vatkaa munat kevyesti rikki. Lisää maito, jauhot ja mausteet sekoittaen...

15 pa­laa

6 mu­naa

5 dl mai­toa

1 1/2 dl veh­nä­jau­ho­ja

ri­paus suo­laa

ri­paus mus­ta­pip­pu­ria

Kalk­ku­na­täy­te:

200 g kalk­ku­na­fi­lee­tä

1 dl raas­tet­tua ke­sä­kur­pit­saa

1 prk (200 g) au­rin­ko­kui­va­tul­la

to­maa­til­la maus­tet­tua tuo­re­juus­toa

nip­pu ba­si­li­kaa

ri­paus suo­laa

1. Vat­kaa mu­nat ke­vy­es­ti rik­ki. Li­sää mai­to, jau­hot ja maus­teet se­koit­ta­en.

2. Vuo­raa uu­ni­pel­ti lei­vin­pa­pe­ril­la ja kaa­da mu­na­kas­tai­ki­na pel­lil­le. Pais­ta 225 as­tees­sa noin 15 mi­nuut­tia.

3. Ku­moa kyp­sä mu­na­kas toi­sel­le lei­vin­pa­pe­ril­le ja an­na jääh­tyä.

4. Val­mis­ta täy­te. Sui­ka­loi kalk­ku­na hie­nok­si, raas­ta ke­sä­kur­pit­sa, ja se­koi­ta ne tuo­re­juus­ton jouk­koon. Maus­ta seos sil­pu­tul­la ba­si­li­kal­la ja suo­lal­la.

5. Le­vi­tä täy­te poh­jal­le ja kää­ri se tiu­kal­le rul­lal­le. An­na ve­täy­tyä kyl­mäs­sä noin tun­ti en­nen tar­joi­lua.

6. Leik­kaa rul­las­ta val­mii­ta vii­pa­lei­ta ja ko­ris­te­le ne ke­sä­kur­pit­sa­raas­teel­la.

Koti ja keit­tiö 5/2002

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ