Mari Harjula kuvat Arto VuohelainenKoti ja keittiö 1-2/2012
4 annosta
n. 400 g kuhaa, siikaa tai haukea fileenä
1–2 porkkanaa
pala juuriselleriä
1 pieni palsternakka
puolikas purjo
1 valkosipulinkynsi
1 suolakurkku
n. 10 oliivia
n. 1 rkl pieniä kapriksia
8–10 herkkusientä
1–2 rkl öljyä tai voita
1 l kalalientä
2 rkl tomaattipyreetä
suolaa
8–10 kokonaista valkopippuria
1 laakerinlehti
tuoretta tilliä hienonnettuna
Tarjoiluun:
ranskankermaa tai smetanaa
sitruunaviipaleita
1. Kuori ja kuutioi tai suikaloi juurekset. Halkaise purjo, huuhtele ja viipaloi. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet.
2. Kuutioi suolakurkku. Viipaloi oliivit. Puhdista ja paloittele herkkusienet.
3. Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota juurekset öljyssä. Lisää purjo ja valkosipulit ja kääntele hetken.
4. Lisää tomaattisose, kalaliemi ja mausteet. Anna kiehua hiljalleen 10–15 minuuttia.
5. Lisää suolakurkut, kaprikset ja herkkusienet. Hauduta noin 10 minuuttia.
6. Paloittele kalafileet. Lisää kalapalat ja oliivit keittoon ja kypsennä vielä 5–10 minuuttia. Maista ja lisää tarvittaessa suolaa.
7. Ripottele keittoon tuoretta tilliä. Tarjoa ranskankerman tai smetanan sekä sitruunaviipaleiden kera.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2