Asiakaspalvelu
Mediatiedot
Seuraa meitä somessa:
Asiakaspalvelu
Mediatiedot
Seuraa meitä somessa:
Kodit ja ideat
/
Vanhat tavarat
/
Reseptit
/
Puutarha
/
Matkat
/
Kilpailut
/
Yhteistyössä
Reseptit
/
/
Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset
Tilaa lehti
Liha ja lintu
/
Kala ja äyriäiset
/
Kasvis
/
Makeat leivonnaiset
/
Jälkiruoat
/
Suolaiset leivonnaiset
/
Juomat
/
Aasia
/
Arkiateriat
Artikkeli

Mari Har­ju­la ku­vat Ar­to Vuo­he­lai­nen­Ko­ti ja keit­tiö 1-2/2012

Kalaseljanka

Sopivasti kirpeä kalaseljanka on maukas ja lämmittävä talviruoka.

4 an­nos­ta

n. 400 g ku­haa, sii­kaa tai hau­kea fi­lee­nä

1–2 pork­ka­naa

pala juu­ri­sel­le­riä

1 pie­ni pals­ter­nak­ka

puo­li­kas pur­jo

1 val­ko­si­pu­lin­kyn­si

1 suo­la­kurk­ku

n. 10 olii­via

n. 1 rkl pie­niä kap­rik­sia

8–10 herk­ku­sien­tä

1–2 rkl öl­jyä tai voi­ta

1 l ka­la­lien­tä

2 rkl to­maat­ti­py­ree­tä

suo­laa

8–10 ko­ko­nais­ta val­ko­pip­pu­ria

1 laa­ke­rin­leh­ti

tuo­ret­ta til­liä hie­non­net­tu­na

Tar­joi­luun:

rans­kan­ker­maa tai sme­ta­naa

sit­ruu­na­vii­pa­lei­ta

1. Kuo­ri ja kuu­ti­oi tai sui­ka­loi juu­rek­set. Hal­kai­se pur­jo, huuh­te­le ja vii­pa­loi. Kuo­ri ja hie­non­na val­ko­si­pu­lin­kyn­net.

2. Kuu­ti­oi suo­la­kurk­ku. Vii­pa­loi olii­vit. Puh­dis­ta ja pa­loit­te­le herk­ku­sie­net.

3. Kuu­men­na öl­jy kat­ti­las­sa ja kuul­lo­ta juu­rek­set öl­jys­sä. Li­sää pur­jo ja val­ko­si­pu­lit ja kään­te­le het­ken.

4. Li­sää to­maat­ti­so­se, ka­la­lie­mi ja maus­teet. An­na kie­hua hil­jal­leen 10–15 mi­nuut­tia.

5. Li­sää suo­la­kur­kut, kap­rik­set ja herk­ku­sie­net. Hau­du­ta noin 10 mi­nuut­tia.

6. Pa­loit­te­le ka­la­fi­leet. Li­sää ka­la­pa­lat ja olii­vit keit­toon ja kyp­sen­nä vie­lä 5–10 mi­nuut­tia. Mais­ta ja li­sää tar­vit­ta­es­sa suo­laa.

7. Ri­pot­te­le keit­toon tuo­ret­ta til­liä. Tar­joa rans­kan­ker­man tai sme­ta­nan sekä sit­ruu­na­vii­pa­lei­den kera.

Lue Myös

Grillattu kasvis-anjovispizza

Kalapihvit ja ruoho­si­pu­li­li­met­ti­ma­jo­neesi

Japanilainen teriyaki-lohi

Grillattu kasvis-anjovispizza

Kalapihvit ja ruoho­si­pu­li­li­met­ti­ma­jo­neesi

Japanilainen teriyaki-lohi

Hummus sopii dipiksi tai leivän päälle - tässä kolme herkullista reseptiä

Deviled eggs eli paholaisen munat

Japanilaisittain graavattu lohi

Grillattu chili-inkiväärikala

Hapanimelä kalakeitto

Välimerelliset kala-kasvisnyytit ja tillipesto

Grillattu chili-inkiväärikala

Hapanimelä kalakeitto

Välimerelliset kala-kasvisnyytit ja tillipesto

SUOSITTELEMME MYÖS NÄITÄ

LUETUIMMAT

Mikä on mielestäsi paras koti lehdessä 9/2023?

"Tuossa talossa haluaisin asua" ajatteli Juulianna Mäkelä, ja sattuma vei lopulta lapsiperheen juuri siihen mansar­di­kat­toiseen puutaloon

ByPiasin Pia Erlundilla on pala Mallorcaa Suomen Rivieralla – Hangossa

Suomen kauneimmaksi valittu koti Kajaanissa entisen kirjastotalon ullakolla: "Huomasimme sattumalta, että kaupunki myy vanhoja kiinteistöjään"

1950-luvun talo uudistui Annikin ja Ulfin käsissä: ”Sisustuksessa voi surutta yhdistää uutta ja vanhaa”

Parmigiana di melanzane eli tomaattinen munakoisopaistos Sisiliasta

Uuteen taloon haettiin ja onnistuttiin luomaan perinteisen rintamiestalon kodikkuutta

Paistettu kukkakaalikuskus on mainio lisuke

Kurpitsainen toscakakku

Loppukesällä puutarhassa hehkuvat daaliat

Vegaaninen vaniljavanukas ja lakumansikat

Upea syksy ­– satoa & tunnelmaa -lehti on ilmestynyt!

Strömsön tv-nikkari Jim Björni arvostaa kauniisti tehtyjä esineitä ja rakenteita – ne luovat elämänlaatua

Omppuaika on täällä: Keitä omenahilloke kanelikreppien täytteeksi

Neljän raaka-aineen raikas marjasorbetti

Romanttisesta punamul­ta­tor­pasta moderniin valmistaloon – Ritva ja Ilkka vaihtoivat helpompaan asumiseen

Appelsini-fenkolisalaatti vie Sisiliaan

Kokoa rento ja näyttävä jälkiruoka: Mascarpone-lakkadippi & kandi­so­ke­ri­keksit

Fenkoli-fetarisotolla täytetyt kaalikääryleet

Sekoita mustikkainen smash cocktail

LUE KOTI & KEITTIÖ

KATSO RESEPTIT

Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset

LUETUIMMAT

Mikä on mielestäsi paras koti lehdessä 9/2023?

"Tuossa talossa haluaisin asua" ajatteli Juulianna Mäkelä, ja sattuma vei lopulta lapsiperheen juuri siihen mansar­di­kat­toiseen puutaloon

ByPiasin Pia Erlundilla on pala Mallorcaa Suomen Rivieralla – Hangossa

Suomen kauneimmaksi valittu koti Kajaanissa entisen kirjastotalon ullakolla: "Huomasimme sattumalta, että kaupunki myy vanhoja kiinteistöjään"

1950-luvun talo uudistui Annikin ja Ulfin käsissä: ”Sisustuksessa voi surutta yhdistää uutta ja vanhaa”

Parmigiana di melanzane eli tomaattinen munakoisopaistos Sisiliasta

Uuteen taloon haettiin ja onnistuttiin luomaan perinteisen rintamiestalon kodikkuutta

Paistettu kukkakaalikuskus on mainio lisuke

Kurpitsainen toscakakku

Loppukesällä puutarhassa hehkuvat daaliat

Vegaaninen vaniljavanukas ja lakumansikat

Upea syksy ­– satoa & tunnelmaa -lehti on ilmestynyt!

Strömsön tv-nikkari Jim Björni arvostaa kauniisti tehtyjä esineitä ja rakenteita – ne luovat elämänlaatua

Omppuaika on täällä: Keitä omenahilloke kanelikreppien täytteeksi

Neljän raaka-aineen raikas marjasorbetti

Romanttisesta punamul­ta­tor­pasta moderniin valmistaloon – Ritva ja Ilkka vaihtoivat helpompaan asumiseen

Appelsini-fenkolisalaatti vie Sisiliaan

Kokoa rento ja näyttävä jälkiruoka: Mascarpone-lakkadippi & kandi­so­ke­ri­keksit

Fenkoli-fetarisotolla täytetyt kaalikääryleet

Sekoita mustikkainen smash cocktail

LUE KOTI & KEITTIÖ

KATSO RESEPTIT

Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset
Tilaa Koti & Keittiö Asiakaspalvelu Tietosuojaseloste Rekisteriseloste

Fokus Media Finland Oy

Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki

Y-tunnus 3157774-2

Tilaa Koti & Keittiö Asiakaspalvelu Tietosuojaseloste Rekisteriseloste

Fokus Media Finland Oy

Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki

Y-tunnus 3157774-2