Artikkeli

KAT­RI SCHRÖ­DER • KU­VAT REET­TA PA­SA­NEN­KO­TI JA KEIT­TIÖ 8/2014

Kalapihvit ja ruoho­si­pu­li­li­met­ti­ma­jo­neesi

Thaimausteiset kalapihvit valmistuvat susheihin käytettävistä surimipuikoista, jotka ovat ravunmakuisia kalapuikkoja.

4 an­nos­ta

6 pkt (á 100 g) pa­kas­te­su­ri­mi­puik­ko­ja

½ pu­nai­nen pap­ri­ka

½ li­me­tin raas­tet­tu kuo­ri

1 ka­nan­mu­na

2 rkl ka­la­kas­ti­ket­ta

1 rkl li­me­tin me­hua

1 dl pan­ko­jau­ho­ja tai kui­via lei­vän­mu­ru­ja

Pais­ta­mi­seen:

ryp­si­öl­jyä

Ruo­ho­si­pu­li-li­met­ti­ma­jo­nee­si:

1 ½ dl ma­jo­nee­sia

½ li­me­tin raas­tet­tu kuo­ri

2 rkl li­me­tin me­hua

1 rkl hie­non­net­tua ruo­ho­si­pu­lia

1 rkl hie­non­net­tu­ja kap­rik­sia

1. Su­la­ta su­ri­mi­pui­kot ja hie­non­na ta­sai­sek­si mas­sak­si veit­sen avul­la. Nos­ta kul­hoon hy­vin hie­nok­si lei­ka­tun pap­ri­ka­sil­pun ja mui­den ai­nes­ten kans­sa. Se­koi­ta ta­sai­sek­si mas­sak­si.

2. Muo­toi­le se­ok­ses­ta kos­tu­te­tuin kä­sin lit­tei­tä, pyö­rei­tä pih­ve­jä. Pais­ta pih­vit use­am­mas­sa eräs­sä run­saas­sa kas­vi­söl­jys­sä pan­nul­la, kun­nes ne ovat kyp­siä ja pin­nal­taan kau­niin kul­lan­rus­kei­ta. Nos­ta va­lu­maan ta­lous­pa­pe­rin pääl­le.

3. Se­koi­ta ma­jo­nee­sin ai­nek­set. Tar­joi­le läm­pi­mät pih­vit ma­jo­nee­siin kans­sa.