Artikkeli

Kala-kasvisvartaat

Leikkaa kalafileet muutaman sentin kokoisiksi kuutioiksi. Leikkaa kesäkurpitsa kuorimaveitsellä ohuiksi suikaleiksi. Poista paprikoista siemenet ja leikkaa ne sitten melko suuriksi paloiksi...

200 g ah­ven­fi­lee­tä

300 g na­ha­ton­ta lo­hi­fi­lee­tä

1/2 ke­sä­kur­pit­sa

1/2 pu­nai­nen pap­ri­ka

1/2 kel­tai­nen pap­ri­ka

3–4 vii­pa­let­ta ci­a­bat­ta-lei­pää

suo­laa

mus­ta­pip­pu­ria

1/2 dl olii­vi­öl­jyä

1/2 li­me­tin mehu

Li­säk­si:

pui­sia tai me­tal­li­sia var­ras­tik­ku­ja

Kas­ti­ke:

1 prk (200 g) ruo­ka­jo­gurt­tia

2-3 rkl man­goc­hut­ney­tä

mus­ta­pip­pu­ria

1. Leik­kaa ka­la­fi­leet muu­ta­man sen­tin ko­koi­sik­si kuu­ti­oik­si. Leik­kaa ke­sä­kur­pit­sa kuo­ri­ma­veit­sel­lä ohuik­si sui­ka­leik­si. Pois­ta pap­ri­kois­ta sie­me­net ja leik­kaa ne sit­ten mel­ko suu­rik­si pa­loik­si. Kuu­ti­oi myös lei­pä rei­luik­si pa­loik­si.

2. Pu­jot­te­le var­ras­tik­kui­hin vuo­ro­tel­len ka­laa, kas­vik­sia ja lei­pä­kuu­ti­oi­ta. Maus­ta var­taat suo­lal­la ja pip­pu­ril­la, nos­ta ne uu­ni­pel­lil­le tai gril­li­ri­ti­läl­le ja va­lu­ta lo­puk­si pääl­le öl­jy ja li­me­tin­me­hu.

3. Kyt­ke uu­nin gril­li­vas­tuk­set pääl­le ja kyp­sen­nä var­tai­ta 225 as­tees­sa noin 10 mi­nuut­tia tai kun­nes ne saa­vat hie­man vä­riä.

4. Se­koi­ta kas­tik­keen ai­nek­set. Tar­joi­le kas­ti­ke ka­la­var­tai­den kans­sa.

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ