Artikkeli

Koti ja Keit­tiö 08/07

Kala ja kurkkukastike

Kuori ja kuutioi kurkut pieniksi. Pane siivilään ja ripottele päälle suolaa...

4 ka­la­fi­lee­tä esim. sii­kaa

suo­laa ja val­ko­pip­pu­ria

maus­ta­mi­seen

voi­ta ja öl­jyä pais­ta­mi­seen

Läm­min kurk­ku­kas­ti­ke:

2 kes­ki­ko­kois­ta

avo­maan­kurk­kua

ri­paus suo­laa

3 val­ko­si­pu­lin­kynt­tä

2 tl vih­re­ää kar­ri­tah­naa

2 dl pak­sua maus­ta­ma­ton­ta

jo­gurt­tia esim. turk­ki­lais­ta

ri­paus suo­laa ja so­ke­ria

2 rkl tuo­ret­ta sil­put­tua til­liä

1 pie­ni kerä sy­dän­sa­laat­tia

öl­jyä kuul­lot­ta­mi­seen

1. Kuo­ri ja kuu­ti­oi kur­kut pie­nik­si.

2. Pane sii­vi­lään ja ri­pot­te­le pääl­le suo­laa. Jätä me­hus­tu­maan noin 15 mi­nuu­tik­si.

3. Kuul­lo­ta pan­nul­la öl­jy­til­kas­sa kuo­ri­tut, murs­ka­tut val­ko­si­pu­lit ja kar­ri­tah­na.

4. Pai­ne­le kurk­ku­kuu­ti­ot kui­vik­si ja li­sää ne pan­nul­le jo­gur­tin kans­sa. Kään­te­le niin, et­tä seos läm­pe­nee. Maus­ta suo­lal­la ja so­ke­ril­la.

5. Li­sää sil­put­tu til­li ja sy­dän­sa­laat­ti.

6. Pais­ta ka­la­fi­leet pan­nul­la öl­jyn ja voin se­ok­ses­sa kyp­sik­si ja maus­ta ne suo­lal­la ja pip­pu­ril­la. Tar­joa ka­lat läm­pi­män kurk­ku­kas­tik­keen ja uu­sien pe­ru­noi­den kans­sa.