Asiakaspalvelu
Mediatiedot
Seuraa meitä somessa:
Asiakaspalvelu
Mediatiedot
Seuraa meitä somessa:
Kodit ja ideat
/
Vanhat tavarat
/
Reseptit
/
Puutarha
/
Matkat
/
Kilpailut
/
Yhteistyössä
Reseptit
/
/
Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset
Tilaa lehti
Liha ja lintu
/
Kala ja äyriäiset
/
Kasvis
/
Makeat leivonnaiset
/
Jälkiruoat
/
Suolaiset leivonnaiset
/
Juomat
/
Aasia
/
Arkiateriat
Artikkeli

Koti ja keit­tiö 5/2011 KAT­RI SCHRÖ­DER | KU­VAT AR­TO VUO­HE­LAI­NEN

Kaksoismarinoitu kalkkunanfilee ja rakuuna-jogurttikastike

Kalkkuna saa kaksi makoisaa marinadia.

Kak­sois­ma­ri­noi­dun kalk­ku­nan voi val­mis­tel­la hy­vis­sä ajoin. Se tar­jo­taan kyl­mä­nä leik­ke­lee­nä ja so­pii esi­mer­kik­si paah­to­pais­tin vaih­to­eh­dok­si. Seu­rak­si tar­joil­laan rai­kas­ta ra­kuu­na-jo­gurt­ti­kas­ti­ket­ta.

noin 10 an­nos­ta

1 (noin 1,2 kg) mie­dos­ti suo­lat­tu tai val­miik­si si­dot­tu kalk­ku­nan­fi­lee­rul­la

Ma­ri­na­di 1:

1/2 dl ma­ke­aa soi­ja­kas­ti­ket­ta

1/2 dl öl­jyä

2 tl so­ke­ria

Ma­ri­na­di 2:

2 rkl val­ko­vii­nie­tik­kaa

2 rkl vet­tä

5 rkl öl­jyä

1 murs­kat­tu val­ko­si­pu­lin­kyn­si

ri­paus suo­laa

1 tl murs­kat­tua ro­see­pip­pu­ria

hie­non­net­tua per­sil­jaa

1. Sido kalk­ku­nan­fi­lee pais­ti­lan­gal­la muo­toon, jot­ta se kyp­syy ta­sai­ses­ti ja vii­pa­leet ovat lei­ka­tes­sa sa­man­muo­toi­sia.

2. Se­koi­ta ma­ri­na­di 1:n ai­neet kes­ke­nään. Nos­ta fi­lee kak­sin­ker­tai­seen pus­siin ja kaa­da ma­ri­na­di pääl­le. An­na ma­ri­noi­tua kyl­mäs­sä vä­hin­tään 4 tun­tia tai mie­lel­lään yön yli.

3. Nos­ta fi­lee huo­neen­läm­pöön noin tun­tia en­nen kyp­sen­tä­mis­tä. Va­lu­ta fi­lee ja kui­vaa pin­ta ta­lous­pa­pe­ril­la. Rus­kis­ta fi­lee kuu­mal­la pan­nul­la kaut­taal­taan kau­niin rus­ke­ak­si.

4. Nos­ta fi­lee uu­ni­vuo­kaan ja työn­nä li­ha­mit­ta­ri fi­leen pak­suim­paan koh­taan. Kyp­sen­nä uu­nis­sa 150 as­tees­sa, kun­nes si­sä­läm­pö­ti­la näyt­tää 75 as­tet­ta. Jos kyp­sen­nät val­miik­si si­do­tun kalk­ku­nan­fi­lee­rul­lan, huuh­te­le li­has­sa val­mii­na ole­va pais­to­vah­ti, jot­ta se pon­nah­taa var­mas­ti ylös ja il­moit­taa, kun liha on kyp­sää. Nos­ta fi­lee uu­nis­ta ja an­na ta­saan­tua fo­li­on al­la het­ken ai­kaa.

5. Se­koi­ta ma­ri­na­di 2:n ai­nek­set kes­ke­nään. Leik­kaa jääh­ty­nyt fi­lee ohuik­si vii­pa­leik­si ja pirs­kot­te­le ma­ri­na­di pääl­le. An­na li­han maus­tua kyl­mäs­sä muu­ta­man tun­nin tai mie­lui­ten seu­raa­vaan päi­vään.

6. Nos­ta fi­lee­vii­pa­leet tar­joi­lu­va­dil­le ja ri­pot­te­le pin­nal­le hie­non­net­tua per­sil­jaa.

Val­mis­tu­sai­ka: noin 2,5 t + ma­ri­noi­tu­mi­set 1–2 vrk

Vai­keu­sas­te: mel­ko help­po

Hin­ta: noin 11 e

Ra­kuu­na-jo­gurt­ti­kas­ti­ke

10 an­nos­ta

3 dl turk­ki­lais­ta jo­gurt­tia

2 rkl hu­na­ja­si­nap­pia

1 rkl li­met­ti­me­hua

2 tl hie­non­net­tua ra­kuu­naa

ri­paus suo­laa ja rou­hit­tua mus­ta­pip­pu­ria

2 rkl olii­vi­öl­jyä

Se­koi­ta jo­gurt­ti, si­nap­pi, li­met­ti­me­hu ja ra­kuu­na kes­ke­nään. Maus­ta kas­ti­ke suo­lal­la ja rou­hi­tul­la mus­ta­pip­pu­ril­la. Not­kis­ta olii­vi­öl­jyl­lä.

Val­mis­tu­sai­ka: noin 5 min. + maus­tu­mi­nen 1–2 t

Vai­keu­sas­te: help­po

Hin­ta: noin 1,50 e

Lue Myös

Suolataikinoitu lampaanfilee

Italialainen murekerulla

Lihapullasub ja romesco-kastike

Suolataikinoitu lampaanfilee

Italialainen murekerulla

Lihapullasub ja romesco-kastike

Pizzapyörteet

Marokkolainen broileri-luumukuskus

Bulgogi ja lisukkeet

Keitetty possunfilee ja palster­nak­ka­kastike

Kokonaisen kalkkunan paisto-ohje

Sinap­pi­täyt­teinen possurulla

Keitetty possunfilee ja palster­nak­ka­kastike

Kokonaisen kalkkunan paisto-ohje

Sinap­pi­täyt­teinen possurulla

SUOSITTELEMME MYÖS NÄITÄ

LUETUIMMAT

Mikä on mielestäsi paras koti lehdessä 3/2023?

Valokuvaaja rakensi talon Gambiaan ja viettää talvet Afrikan lämmössä

Paluumuuttajan kaunis koti jugendtalossa remontoitiin kolmessa viikossa

Koti Helsingin Olympiakylässä sisustettiin pastelliväreillä

Kirjailija Tommi Kinnunen: ”Nautin nikkaroinnista, siinä näkee heti työnsä jäljen, opettajana sen näkee vasta vuosien päästä”

Tuomisen kivimuurin suojissa on jugendtalo, josta Ullastiina ja Joonas löysivät unelmiensa kodin

Rakensimme 60 neliön omakotitalon

Fasetin toimitusjohtaja Janne Ylönen on kauppiaana oppinut, ettei tavaraan saisi rakastua

Linnea teki viherseinän itse: poimi ideat!

Kevään raikkain puutarhalehti on ilmestynyt!

10 vinkkiä: Kasvata itse kesän taimet ja pikasato lautaselle

Aamupa­la­pan­nu­kakun juuritaikina muhii yön yli

Yllätä gluteenittomalla pomelokakulla

Passi­o­he­del­mäinen juustokakku on raikas herkku

Talvilomalla nautitaan hangista ja hyggeilystä! Sesongin lämmittävät varusteet

Valokuvaaja Kreetta Järvenpää luo sadunomaisia tunnelmia työhuoneellaan kukkien keskellä

Puolukka-valko­suk­laa­tuo­re­puuro toimii myös jälkiruokana

Lempeän kirpeä pomelo-jätti­ra­pu­sa­laatti valmistuu nopeasti

Pehmeä laskeutuminen uuteen pakettitaloon

Leivo makeita hapanjuuripullia

LUE KOTI & KEITTIÖ

KATSO RESEPTIT

Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset

LUETUIMMAT

Mikä on mielestäsi paras koti lehdessä 3/2023?

Valokuvaaja rakensi talon Gambiaan ja viettää talvet Afrikan lämmössä

Paluumuuttajan kaunis koti jugendtalossa remontoitiin kolmessa viikossa

Koti Helsingin Olympiakylässä sisustettiin pastelliväreillä

Kirjailija Tommi Kinnunen: ”Nautin nikkaroinnista, siinä näkee heti työnsä jäljen, opettajana sen näkee vasta vuosien päästä”

Tuomisen kivimuurin suojissa on jugendtalo, josta Ullastiina ja Joonas löysivät unelmiensa kodin

Rakensimme 60 neliön omakotitalon

Fasetin toimitusjohtaja Janne Ylönen on kauppiaana oppinut, ettei tavaraan saisi rakastua

Linnea teki viherseinän itse: poimi ideat!

Kevään raikkain puutarhalehti on ilmestynyt!

10 vinkkiä: Kasvata itse kesän taimet ja pikasato lautaselle

Aamupa­la­pan­nu­kakun juuritaikina muhii yön yli

Yllätä gluteenittomalla pomelokakulla

Passi­o­he­del­mäinen juustokakku on raikas herkku

Talvilomalla nautitaan hangista ja hyggeilystä! Sesongin lämmittävät varusteet

Valokuvaaja Kreetta Järvenpää luo sadunomaisia tunnelmia työhuoneellaan kukkien keskellä

Puolukka-valko­suk­laa­tuo­re­puuro toimii myös jälkiruokana

Lempeän kirpeä pomelo-jätti­ra­pu­sa­laatti valmistuu nopeasti

Pehmeä laskeutuminen uuteen pakettitaloon

Leivo makeita hapanjuuripullia

LUE KOTI & KEITTIÖ

KATSO RESEPTIT

Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset
Tilaa Koti & Keittiö Asiakaspalvelu Tietosuojaseloste Rekisteriseloste

Fokus Media Finland Oy

Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki

Y-tunnus 3157774-2

Tilaa Koti & Keittiö Asiakaspalvelu Tietosuojaseloste Rekisteriseloste

Fokus Media Finland Oy

Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki

Y-tunnus 3157774-2

Tämä sivusto käyttää evästeitä käytettävyyden parantamiseksi. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt myös evästeiden käyttämisen.