Artikkeli

Kaeng phed ped yang - kuninkaallinen ankkapata

Kuumenna öljy wokissa ja sekoita siihen currytahna. Paahda ankka curryöljyssä. Ota pois ja viipaloi suupaloiksi...

öl­jyä

2 tl cur­ry­tah­naa (val­mis­ta tai edel­lä ole­van oh­jeen mu­kaan teh­tyä)

500 g an­kan li­haa tai

broi­le­rin rin­ta­pa­lo­ja

10 kir­sik­ka­to­maat­tia

1 rkl to­maat­ti­py­ree­tä

1 tölk­ki ana­nas­pa­lo­ja omas­sa lie­mes­sään

1 tert­tu tuo­rei­ta vii­ni-

ry­pä­lei­tä

1 dl mi­ni­mu­na­koi­so­ja

1 chili

5 kaf­fi­rin­li­me­tin leh­teä, saa

kui­vat­tu­na

1 tl so­ke­ria

1/2 tl ka­la­kas­ti­ket­ta

1 tölk­ki (400 g) koo­kos-

ker­maa tai -mai­toa

4 ko­ko­nai­sia

kar­de­mum­man­ko­taa

1 tl ta­ma­rin­di­me­hua

kou­ral­li­nen tuo­ret­ta

ba­si­li­kaa

1. Kuu­men­na öl­jy wo­kis­sa ja se­koi­ta sii­hen cur­ry­tah­na. Paah­da ank­ka cur­ryöl­jys­sä. Ota pois ja vii­pa­loi suu­pa­loik­si.

2. Kuu­men­na muut ai­neet ja 1/2 dl koo­kos­ker­maa tai

-mai­toa cur­ryöl­jys­sä ja li­sää li­ha­pa­lat lie­meen. Hau­du­ta kun­nes liha on peh­me­ää. Li­sää lop­pu koo­kos­ker­ma tai

- mai­to, muu­ta­ma tuo­re vii­ni­ry­pä­le ja tuo­ret­ta ba­si­li­kaa.

Ank­ka­pa­ta on van­haa ho­vi­ruo­kaa. Ny­ky­ään ank­ka on yleis­tä rii­sin­vil­je­ly­seu­duil­la, kos­ka an­kat kas­va­te­taan liet­tei­sil­lä vil­je­lyk­sil­lä. Me­he­vää jy­vä­ank­kaa saa myös Suo­mes­ta.

Koti ja keit­tiö 1-2/2003

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ