öljyä
2 tl currytahnaa (valmista tai edellä olevan ohjeen mukaan tehtyä)
500 g ankan lihaa tai
broilerin rintapaloja
10 kirsikkatomaattia
1 rkl tomaattipyreetä
1 tölkki ananaspaloja omassa liemessään
1 terttu tuoreita viini-
rypäleitä
1 dl minimunakoisoja
1 chili
5 kaffirinlimetin lehteä, saa
kuivattuna
1 tl sokeria
1/2 tl kalakastiketta
1 tölkki (400 g) kookos-
kermaa tai -maitoa
4 kokonaisia
kardemummankotaa
1 tl tamarindimehua
kourallinen tuoretta
basilikaa
1. Kuumenna öljy wokissa ja sekoita siihen currytahna. Paahda ankka curryöljyssä. Ota pois ja viipaloi suupaloiksi.
2. Kuumenna muut aineet ja 1/2 dl kookoskermaa tai
-maitoa curryöljyssä ja lisää lihapalat liemeen. Hauduta kunnes liha on pehmeää. Lisää loppu kookoskerma tai
- maito, muutama tuore viinirypäle ja tuoretta basilikaa.
Ankkapata on vanhaa hoviruokaa. Nykyään ankka on yleistä riisinviljelyseuduilla, koska ankat kasvatetaan lietteisillä viljelyksillä. Mehevää jyväankkaa saa myös Suomesta.
Koti ja keittiö 1-2/2003
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2