Reetta Pasanen
Sanna Kekäläinen, Mari Harjula Kuvat Reetta Pasanen ja Fabian Björk Koonnut Jessi Mäkinen
Reetta Pasanen
Marsipaaniin kietaistu lime curd -kääretorttu
12 palaa
Pohja:
4 munaa
2 dl sokeria
2 ½ dl vehnäjauhoja
4 rkl perunajauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
Täyte:
1 ½ dl kuohukermaa
n. 2 dl lemon tai lime curdia
Päälle:
250 g marsipaania
(karambolaa, macaroneja)
1. Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen. Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita jauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri keskenään. Lisää kuivat aineet muna-sokerivaahtoon. Kaada taikina leivinpaperilla päällystetylle uunipellille. Paista uunin keskitasolla noin 6–8 minuuttia tai kunnes taikinan pinta saa väriä ja kypsyy. Älä paista liikaa, ettei levystä tule kuiva.
2. Ripottele puhtaalle leivinpaperille sokeria. Kumoa kääretorttulevy paperille. Odota hetki ja irrota taikinan päältä varovasti leivinpaperi.
3. Tee täyte. Vatkaa kerma vaahdoksi. Jos pidät todella makeista leivonnaisista, mausta vaahto muutamalla ruokalusikallisella sokeria. Levitä lime curd jäähtyneelle kakkulevylle. Lusikoi päälle vähän yli puolet kermavaahdosta. Kääri levy napakaksi rullaksi. Levitä loppu kermavaahto ohueksi kerrokseksi rullan päälle.
4. Kauli marsipaani kahden muovikelmun välissä levyksi. Nosta marsipaani varovasti kaulimen avulla rullan päälle. Siisti reunat veitsellä. Painele tiiviisti rullaa vasten, reunat rullan alle. Koristele macaroneilla ja karambolaviipaleilla.
Valmistusaika: 20 min + 30 min
Vaikeusaste: hieman työläs
Hinta: noin 18 e
Reetta Pasanen
Tiramisukääretorttu
8–10 palaa
Pohja:
4 munaa
1 ½ dl ruokosokeria
1 dl vehnäjauhoja
½ dl perunajauhoja
½ dl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
1 rkl murukahvia tai 1 tl espresso-pikakahvijauhetta
Täyte:
2 dl vispikermaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
2-3 rkl tomusokeria
1 vaniljatanko
2-3 rkl manteli- tai kahvilikööriä tai konjakkia
1 liivatelehti
Lisäksi:
noin 25 g tummaa suklaata raastettuna
Koristeluun:
tuoreita marjoja
kaakaojauhetta
1. Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi joukkoon. Sekoita varovasti tasaiseksi. Levitä taikina pellille leivinpaperin päälle. Paista uunissa 225 asteessa 5-7 minuuttia. Kumoa sokeroidulle leivinpaperille ja jäähdytä. Irrota leivinpaperista.
2. Laita liivatelehti kylmään veteen likoamaan. Vaahdota kerma. Lisää tuorejuusto ja sokeri. Halkaise vaniljatanko ja raaputa sen sisus terävällä veitsellä vaahtoon. Kuumenna alkoholi ja liuota liivatelehti siihen. Lisää liivateseos ohuena nauhana täytteen joukkoon. Sekoita tasaiseksi. Anna hetken jähmettyä.
3. Levitä täyte kääretorttupohjalle, ripottele päälle raastettua suklaata ja kääri leivinpaperin avulla napakaksi rullaksi. Laita rulla jääkaappiin tekeytymään.
4. Leikkaa kääretortusta annosviipaleita. Pöläytä viipaleiden päälle kaakaojauhetta ja tarjoa marjojen kera.
Valmistusaika: 30 min + paistoaika 7 min
Vaikeusaste: hieman työläs
Hinta: noin 10 e
Pannarikääretorttu
noin 12 palaa
75 g voita
7 dl kevytmaitoa
1 dl kermaa
2 isoa munaa
1 ½ dl sokeria
1 rkl vaniljasokeria
4 dl vehnäjauhoja
1 rkl kardemummaa
1/2 tl suolaa
1 tl leivinjauhetta
Täyte:
2 dl kuohukermaa
(tomusokeria)
2 dl vadelmahilloa
4 dl marjoja
1. Sulata voi. Mittaa kulhoon maito ja vatkaa joukkoon munat. Lisää loput aineet ja voisula. Anna taikinan tasaantua viileässä 15–30 minuuttia.
2. Kaada taikina leivinpaperilla päällystetylle uunipellille. Paista 200 asteessa noin 35 minuuttia.
3. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Vatkaa kerma vaahdoksi. Mausta halutessasi tomusokerilla. Täytä pannari kermavaahdolla ja hillolla. Tarjoa lopun kermavaahdon, hillon ja marjojen kanssa.
Vinkki! Käytä kermavaahdon sijaan vaniljajäätelöä.
Valmistusaika: 15 min + 50 min
Vaikeusaste: helppo
Hinta: noin 16 e
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2