Asiakaspalvelu
Mediatiedot
Seuraa meitä somessa:
Asiakaspalvelu
Mediatiedot
Seuraa meitä somessa:
Kodit ja ideat
/
Vanhat tavarat
/
Reseptit
/
Puutarha
/
Matkat
/
Kilpailut
/
Yhteistyössä
Reseptit
/
/
Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset
Tilaa lehti
Liha ja lintu
/
Kala ja äyriäiset
/
Kasvis
/
Makeat leivonnaiset
/
Jälkiruoat
/
Suolaiset leivonnaiset
/
Juomat
/
Aasia
/
Arkiateriat
Artikkeli

Reetta Pasanen

San­na Ke­kä­läi­nen, Mari Har­ju­la Ku­vat Reet­ta Pa­sa­nen ja Fa­bi­an Björk Koon­nut Jes­si Mä­ki­nen

28.3.2019

Kääretorttu on klassikko: 3 ihastuttavaa ohjetta

Helppo ja suhteellisen sukkelaan valmistuva kääretorttu on jälkiruokapöydän klassikkoherkku. Loihdi raikas lime curd -kääretorttu tai hienostuneempi tiramisun makuinen rulla. Aamupa­la­pöy­täänkin sopivan version saat pannaripohjalla.

Reetta Pasanen

Mar­si­paa­niin kie­tais­tu lime curd -kää­re­tort­tu

12 pa­laa

Poh­ja:

4 mu­naa

2 dl so­ke­ria

2 ½ dl veh­nä­jau­ho­ja

4 rkl pe­ru­na­jau­ho­ja

2 tl lei­vin­jau­het­ta

1 tl va­nil­ja­so­ke­ria

Täy­te:

1 ½ dl kuo­hu­ker­maa

n. 2 dl le­mon tai lime cur­dia

Pääl­le:

250 g mar­si­paa­nia

(ka­ram­bo­laa, ma­ca­ro­ne­ja)

1. Lai­ta uu­ni läm­pe­ne­mään 225 as­tee­seen. Vat­kaa huo­neen­läm­pöi­set mu­nat ja so­ke­ri kuoh­ke­ak­si vaah­dok­si. Se­koi­ta jau­hot, lei­vin­jau­he ja va­nil­ja­so­ke­ri kes­ke­nään. Li­sää kui­vat ai­neet muna-so­ke­ri­vaah­toon. Kaa­da tai­ki­na lei­vin­pa­pe­ril­la pääl­lys­te­tyl­le uu­ni­pel­lil­le. Pais­ta uu­nin kes­ki­ta­sol­la noin 6–8 mi­nuut­tia tai kun­nes tai­ki­nan pin­ta saa vä­riä ja kyp­syy. Älä pais­ta lii­kaa, et­tei le­vys­tä tule kui­va.

2. Ri­pot­te­le puh­taal­le lei­vin­pa­pe­ril­le so­ke­ria. Ku­moa kää­re­tort­tu­le­vy pa­pe­ril­le. Odo­ta het­ki ja ir­ro­ta tai­ki­nan pääl­tä va­ro­vas­ti lei­vin­pa­pe­ri.

3. Tee täy­te. Vat­kaa ker­ma vaah­dok­si. Jos pi­dät to­del­la ma­keis­ta lei­von­nai­sis­ta, maus­ta vaah­to muu­ta­mal­la ruo­ka­lu­si­kal­li­sel­la so­ke­ria. Le­vi­tä lime curd jääh­ty­neel­le kak­ku­le­vyl­le. Lu­si­koi pääl­le vä­hän yli puo­let ker­ma­vaah­dos­ta. Kää­ri levy na­pa­kak­si rul­lak­si. Le­vi­tä lop­pu ker­ma­vaah­to ohu­ek­si ker­rok­sek­si rul­lan pääl­le.

4. Kau­li mar­si­paa­ni kah­den muo­vi­kel­mun vä­lis­sä le­vyk­si. Nos­ta mar­si­paa­ni va­ro­vas­ti kau­li­men avul­la rul­lan pääl­le. Siis­ti reu­nat veit­sel­lä. Pai­ne­le tii­viis­ti rul­laa vas­ten, reu­nat rul­lan al­le. Ko­ris­te­le ma­ca­ro­neil­la ja ka­ram­bo­la­vii­pa­leil­la.

Val­mis­tu­sai­ka: 20 min + 30 min

Vai­keu­sas­te: hie­man työ­läs

Hin­ta: noin 18 e

Reetta Pasanen

Ti­ra­mi­su­kää­re­tort­tu

8–10 pa­laa

Poh­ja:

4 mu­naa

1 ½ dl ruo­ko­so­ke­ria

1 dl veh­nä­jau­ho­ja

½ dl pe­ru­na­jau­ho­ja

½ dl kaa­ka­o­jau­het­ta

1 tl lei­vin­jau­het­ta

1 rkl mu­ru­kah­via tai 1 tl esp­res­so-pi­ka­kah­vi­jau­het­ta

Täy­te:

2 dl vis­pi­ker­maa

200 g maus­ta­ma­ton­ta tuo­re­juus­toa

2-3 rkl to­mu­so­ke­ria

1 va­nil­ja­tan­ko

2-3 rkl man­te­li- tai kah­vi­li­köö­riä tai kon­jak­kia

1 lii­va­te­leh­ti

Li­säk­si:

noin 25 g tum­maa suk­laa­ta raas­tet­tu­na

Ko­ris­te­luun:

tuo­rei­ta mar­jo­ja

kaa­ka­o­jau­het­ta

1. Vaah­do­ta mu­nat ja so­ke­ri. Se­koi­ta kui­vat ai­neet kes­ke­nään ja sii­vi­löi jouk­koon. Se­koi­ta va­ro­vas­ti ta­sai­sek­si. Le­vi­tä tai­ki­na pel­lil­le lei­vin­pa­pe­rin pääl­le. Pais­ta uu­nis­sa 225 as­tees­sa 5-7 mi­nuut­tia. Ku­moa so­ke­roi­dul­le lei­vin­pa­pe­ril­le ja jääh­dy­tä. Ir­ro­ta lei­vin­pa­pe­ris­ta.

2. Lai­ta lii­va­te­leh­ti kyl­mään ve­teen li­ko­a­maan. Vaah­do­ta ker­ma. Li­sää tuo­re­juus­to ja so­ke­ri. Hal­kai­se va­nil­ja­tan­ko ja raa­pu­ta sen si­sus te­rä­väl­lä veit­sel­lä vaah­toon. Kuu­men­na al­ko­ho­li ja liu­o­ta lii­va­te­leh­ti sii­hen. Li­sää lii­va­te­se­os ohu­e­na nau­ha­na täyt­teen jouk­koon. Se­koi­ta ta­sai­sek­si. An­na het­ken jäh­met­tyä.

3. Le­vi­tä täy­te kää­re­tort­tu­poh­jal­le, ri­pot­te­le pääl­le raas­tet­tua suk­laa­ta ja kää­ri lei­vin­pa­pe­rin avul­la na­pa­kak­si rul­lak­si. Lai­ta rul­la jää­kaap­piin te­key­ty­mään.

4. Leik­kaa kää­re­tor­tus­ta an­nos­vii­pa­lei­ta. Pö­läy­tä vii­pa­lei­den pääl­le kaa­ka­o­jau­het­ta ja tar­joa mar­jo­jen kera.

Val­mis­tu­sai­ka: 30 min + pais­to­ai­ka 7 min

Vai­keu­sas­te: hie­man työ­läs

Hin­ta: noin 10 e

Pan­na­ri­kää­re­tort­tu

noin 12 pa­laa

75 g voi­ta

7 dl ke­vyt­mai­toa

1 dl ker­maa

2 isoa mu­naa

1 ½ dl so­ke­ria

1 rkl va­nil­ja­so­ke­ria

4 dl veh­nä­jau­ho­ja

1 rkl kar­de­mum­maa

1/2 tl suo­laa

1 tl lei­vin­jau­het­ta

Täy­te:

2 dl kuo­hu­ker­maa

(to­mu­so­ke­ria)

2 dl va­del­ma­hil­loa

4 dl mar­jo­ja

1. Su­la­ta voi. Mit­taa kul­hoon mai­to ja vat­kaa jouk­koon mu­nat. Li­sää lo­put ai­neet ja voi­su­la. An­na tai­ki­nan ta­saan­tua vii­le­äs­sä 15–30 mi­nuut­tia.

2. Kaa­da tai­ki­na lei­vin­pa­pe­ril­la pääl­lys­te­tyl­le uu­ni­pel­lil­le. Pais­ta 200 as­tees­sa noin 35 mi­nuut­tia.

3. An­na jääh­tyä huo­neen­läm­pöi­sek­si. Vat­kaa ker­ma vaah­dok­si. Maus­ta ha­lu­tes­sa­si to­mu­so­ke­ril­la. Täy­tä pan­na­ri ker­ma­vaah­dol­la ja hil­lol­la. Tar­joa lo­pun ker­ma­vaah­don, hil­lon ja mar­jo­jen kans­sa.

Vink­ki! Käy­tä ker­ma­vaah­don si­jaan va­nil­ja­jää­te­löä.

Val­mis­tu­sai­ka: 15 min + 50 min

Vai­keu­sas­te: help­po

Hin­ta: noin 16 e

Lue Myös

Kalenterin parhaat herkut: mandariini-rahkapiirakka, mokkarahkabowl, kookos-valko­suk­laa­piiras ja sienilasagne

Photography: Reetta Pasanen

Juusto­kak­kub­rownie on helppo ja herkullinen

FABIAN BJORK

Mansikoista ja fetasta teet mainion salaatin

Kalenterin parhaat herkut: mandariini-rahkapiirakka, mokkarahkabowl, kookos-valko­suk­laa­piiras ja sienilasagne

Photography: Reetta Pasanen

Juusto­kak­kub­rownie on helppo ja herkullinen

FABIAN BJORK

Mansikoista ja fetasta teet mainion salaatin

Huippuhelpot ja -hyvät luumuviinerit

Helppo ja herkullinen mansikkamojito

Mehevän toffee-kookoskakun salaisuus on sieni­kak­ku­poh­jassa

Mehevän toffee-kookoskakun salaisuus on sieni­kak­ku­poh­jassa

Neljän raaka-aineen raikas marjasorbetti

Gnudit eli toscanalaiset, ricottasta tehdyt gnocchit maistuvat lempeän kermaisen kastikkeen kanssa. Jos kastikkeen teko tuntuu liian työläältä, oikaise ja sulata hieman voita. Raasta päälle parmesaania, ja sinulla on annos.

Gnudit eli toscanalaiset, ricottasta tehdyt gnocchit maistuvat lempeän kermaisen kastikkeen kanssa. Jos kastikkeen teko tuntuu liian työläältä, oikaise ja sulata hieman voita. Raasta päälle parmesaania, ja sinulla on annos.

Ricottagnocchit eli gnudit saavat sitruunaisen kermakastikkeen ja pinaattia höysteekseen

Mehevän toffee-kookoskakun salaisuus on sieni­kak­ku­poh­jassa

Neljän raaka-aineen raikas marjasorbetti

Gnudit eli toscanalaiset, ricottasta tehdyt gnocchit maistuvat lempeän kermaisen kastikkeen kanssa. Jos kastikkeen teko tuntuu liian työläältä, oikaise ja sulata hieman voita. Raasta päälle parmesaania, ja sinulla on annos.

Gnudit eli toscanalaiset, ricottasta tehdyt gnocchit maistuvat lempeän kermaisen kastikkeen kanssa. Jos kastikkeen teko tuntuu liian työläältä, oikaise ja sulata hieman voita. Raasta päälle parmesaania, ja sinulla on annos.

Ricottagnocchit eli gnudit saavat sitruunaisen kermakastikkeen ja pinaattia höysteekseen

SUOSITTELEMME MYÖS NÄITÄ

LUETUIMMAT

Mikä on mielestäsi paras koti lehdessä 10/2023?

Uuteen taloon haettiin ja onnistuttiin luomaan perinteisen rintamiestalon kodikkuutta

Poimi tästä: 13 herkullista sienireseptiä

1950-luvun talo uudistui Annikin ja Ulfin käsissä: ”Sisustuksessa voi surutta yhdistää uutta ja vanhaa”

Parmigiana di melanzane eli tomaattinen munakoisopaistos Sisiliasta

Kurpitsainen toscakakku

Romanttisesta punamul­ta­tor­pasta moderniin valmistaloon – Ritva ja Ilkka vaihtoivat helpompaan asumiseen

Paistettu kukkakaalikuskus on mainio lisuke

Strömsön tv-nikkari Jim Björni arvostaa kauniisti tehtyjä esineitä ja rakenteita – ne luovat elämänlaatua

Upea syksy ­– satoa & tunnelmaa -lehti on ilmestynyt!

Omppuaika on täällä: Keitä omenahilloke kanelikreppien täytteeksi

Vegaaninen vaniljavanukas ja lakumansikat

Kokoa rento ja näyttävä jälkiruoka: Mascarpone-lakkadippi & kandi­so­ke­ri­keksit

Appelsini-fenkolisalaatti vie Sisiliaan

Fenkoli-fetarisotolla täytetyt kaalikääryleet

Paahdettu kurpitsakeitto & yrtti-pistaasipesto

Sekoita mustikkainen smash cocktail

Friteeratut kukka- ja parsakaalit curry-mangodipin kera

LUE KOTI & KEITTIÖ

KATSO RESEPTIT

Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset

LUETUIMMAT

Mikä on mielestäsi paras koti lehdessä 10/2023?

Uuteen taloon haettiin ja onnistuttiin luomaan perinteisen rintamiestalon kodikkuutta

Poimi tästä: 13 herkullista sienireseptiä

1950-luvun talo uudistui Annikin ja Ulfin käsissä: ”Sisustuksessa voi surutta yhdistää uutta ja vanhaa”

Parmigiana di melanzane eli tomaattinen munakoisopaistos Sisiliasta

Kurpitsainen toscakakku

Romanttisesta punamul­ta­tor­pasta moderniin valmistaloon – Ritva ja Ilkka vaihtoivat helpompaan asumiseen

Paistettu kukkakaalikuskus on mainio lisuke

Strömsön tv-nikkari Jim Björni arvostaa kauniisti tehtyjä esineitä ja rakenteita – ne luovat elämänlaatua

Upea syksy ­– satoa & tunnelmaa -lehti on ilmestynyt!

Omppuaika on täällä: Keitä omenahilloke kanelikreppien täytteeksi

Vegaaninen vaniljavanukas ja lakumansikat

Kokoa rento ja näyttävä jälkiruoka: Mascarpone-lakkadippi & kandi­so­ke­ri­keksit

Appelsini-fenkolisalaatti vie Sisiliaan

Fenkoli-fetarisotolla täytetyt kaalikääryleet

Paahdettu kurpitsakeitto & yrtti-pistaasipesto

Sekoita mustikkainen smash cocktail

Friteeratut kukka- ja parsakaalit curry-mangodipin kera

LUE KOTI & KEITTIÖ

KATSO RESEPTIT

Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset
Tilaa Koti & Keittiö Asiakaspalvelu Tietosuojaseloste Rekisteriseloste

Fokus Media Finland Oy

Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki

Y-tunnus 3157774-2

Tilaa Koti & Keittiö Asiakaspalvelu Tietosuojaseloste Rekisteriseloste

Fokus Media Finland Oy

Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki

Y-tunnus 3157774-2