1 suuri valkokaali (noin 1 1/2 kg)
Täyte:
1 1/2 dl puuroutuvaa riisiä
1 salottisipuli
1 rkl voita tai öljyä
500 g lampaan jauhelihaa
1 tl suolaa
1 dl silputtua keitettyä kaalia
(70 g paahdettuja pinjansiemeniä)
mustapippuria
2 rkl silputtua tuoretta meiramia
1 muna
1 dl kermaa tai vettä
Paistamiseen:
1 rkl voita
2 rkl siirappia
1. Kiehauta tilavassa kattilassa runsaasti vettä ja lisää hieman suolaa. Nosta kaalinkerä varovasti kattilaan, kanta ylöspäin. Irrota kaalista lehtiä sitä mukaa kuin ne pehmenevät. Huuhtele kaalinlehdet kylmässä vedessä ja nosta ne valumaan keittiöpyyhkeen päälle. Poista paksuin osa lehtiruodista. Hienonna keskimmäiset kaalinlehdet täytettä varten.
2. Keitä riisi kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan. Kuori ja silppua sipuli. Kuullota sipulia muutama minuutti voissa, mutta älä anna sen saada väriä.
3. Sekoita keitetty riisi, sipuli, jauheliha, suola, kaali, halutessasi pinjansiemenet, mustapippuri, meirami, muna ja kerma. Jätä seos melko löysäksi. Jaa täyte kaalinlehdille ja kääri ne tiiviiksi kääryleiksi.
4. Ruskista kääryleet voissa pannulla. Nosta kääryleet uunivuokaan ja valuta päälle siirappi. Huuhtele pannu vesitilkalla ja kaada liemi vuokaan. Kypsennä kääryleitä 175-asteisessa uunissa noin 1 1/2 tuntia. Voit valella niitä veden ja siirapin seoksella. Tarjoile puolukkahillon kera.
LUETUIMMAT
LUE KOTI & KEITTIÖ
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
LUE KOTI & KEITTIÖ
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ