Artikkeli

Kaali-jauhelihakeitto

Paahda jauheliha kuivalla pannulla. Mausta suolalla ja pippurilla...

400 g jau­he­li­haa

pip­pu­ria ja suo­laa

4 pork­ka­naa

1 sel­le­rin­var­si

1 pie­ni kaa­li

1 ke­sä­kur­pit­sa

1 pur­jo

tim­ja­mia

ri­paus ku­mi­naa tai anis­ta

2 dl to­maat­ti­murs­ket­ta

8–10 dl vet­tä

laa­ke­rin­leh­ti

1. Paah­da jau­he­li­ha kui­val­la pan­nul­la. Maus­ta suo­lal­la ja pip­pu­ril­la.

2. Leik­kaa kas­vik­set ti­kuik­si tai las­tuik­si ja pane ne kat­ti­laan paah­de­tun jau­he­li­han kans­sa. Li­sää to­maat­ti­murs­ke ja vesi.

3. Maus­ta keit­to tim­ja­mil­la, ku­mi­nal­la ja laa­ke­rin­leh­del­lä sekä suo­lal­la ja pip­pu­ril­la.

Koti ja keit­tiö 1-2/2003