Asiakaspalvelu
Mediatiedot
Seuraa meitä somessa:
Asiakaspalvelu
Mediatiedot
Seuraa meitä somessa:
Kodit ja ideat
/
Vanhat tavarat
/
Reseptit
/
Puutarha
/
Matkat
/
Kilpailut
/
Yhteistyössä
Reseptit
/
/
Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset
Tilaa lehti
Liha ja lintu
/
Kala ja äyriäiset
/
Kasvis
/
Makeat leivonnaiset
/
Jälkiruoat
/
Suolaiset leivonnaiset
/
Juomat
/
Aasia
/
Arkiateriat
Artikkeli

Koti ja keit­tiö 11/2011SAN­NA KE­KÄ­LÄI­NEN | KUVA AR­TO VUO­HE­LAI­NEN

Juusto-sieniquiche

Quiche lorraine on Ranskan hieno ruokalahja maailmalle. Perinteisessä ohjeessa kinkku ja juusto antavat täytteeseen runsaasti makua. Tässä reseptissä niiden seuraksi lisätään vielä meheviä sieniä.

n. 10 pa­laa

Poh­ja:

150 g voi­ta

n. 4 dl veh­nä­jau­ho­ja

2 rkl vet­tä

Täy­te:

n. 2 ½ dl esi­kä­si­tel­ty­jä sup­pi­lo­vah­ve­roi­ta (suo­la­lie­meen säi­löt­ty­jä, pa­kas­tet­tu­ja tai kui­vat­tu­ja ja li­o­tet­tu­ja)

200 g pal­vi­kink­kua

200 g gru­yè­rea tai ap­pen­zel­le­riä

4 mu­naa

1 dl ruo­ka- tai kuo­hu­ker­maa

2 dl rans­kan­ker­maa

1 dl par­me­saa­ni­raas­tet­ta

1 tl pap­ri­ka­jau­het­ta

2 rkl hie­non­net­tua tim­ja­mia

suo­laa, mus­ta­pip­pu­ria myl­lys­tä

1. Tee poh­ja. Leik­kaa kyl­mä voi pie­nik­si kuu­ti­oik­si. Lai­ta kuu­ti­ot kul­hoon ja li­sää jouk­koon jau­hot. Nypi ryy­ni­mäi­sek­si se­ok­sek­si ja li­sää vesi. Se­koi­ta, kun­nes tai­ki­na on not­ke­aa. Muo­toi­le tai­ki­nas­ta pal­lo ja lai­ta se jää­kaap­piin n. puo­lek­si tun­nik­si.

2. Pai­ne­le tai­ki­na hal­kai­si­jal­taan n. 23 cm:n pii­rak­ka­vuo­kaan. Lai­ta pääl­le rei­lu pala lei­vin­pa­pe­ria ja kui­vat­tu­ja her­nei­tä. Ne es­tä­vät reu­no­ja va­lah­ta­mas­ta pais­ta­mi­sen ai­ka­na.

3. Esi­pais­ta poh­jaa 200-as­tei­ses­sa uu­nis­sa n. 10 mi­nuut­tia. Pois­ta lei­vin­pa­pe­ri her­nei­neen.

4. Tee täy­te poh­jan pais­tu­es­sa. Kuul­lo­ta sie­niä vois­sa, kun­nes niis­tä ei enää ir­toa nes­tet­tä.

5. Kuu­ti­oi kink­ku ja raas­ta juus­to. Lai­ta ne esi­pais­te­tul­le poh­jal­le.

6. Se­koi­ta mu­nien ra­ken­ne rik­ki. Li­sää jouk­koon ker­ma ja rans­kan­ker­ma. Maus­ta suo­lal­la, pip­pu­ril­la, pap­ri­kal­la ja tim­ja­mil­la. Kaa­da seos pii­rak­ka­poh­jal­le.

7. Pais­ta pii­ras­ta uu­nin kes­ki­ta­sol­la noin 30 mi­nuut­tia tai kun­nes poh­ja on hyy­ty­nyt.

Lue Myös

Artisokka-yrttibruchetta

Mallas-siemenleipä

Rosmariini-perunarieskat

Artisokka-yrttibruchetta

Mallas-siemenleipä

Rosmariini-perunarieskat

Tomaattitikut

Pähkinä-hedelmäleipä

Juusto-oliiviciabatta

Blinit

Kesäkurpitsa-perunafocaccia

Juustolantit

Blinit

Kesäkurpitsa-perunafocaccia

Juustolantit

SUOSITTELEMME MYÖS NÄITÄ

LUETUIMMAT

Mikä on mielestäsi paras koti lehdessä 3/2023?

Vuosikymmenen unelma toteutui, kun perhe löysi kunnostettavan talon maalta

Valokuvaaja rakensi talon Gambiaan ja viettää talvet Afrikan lämmössä

Paluumuuttajan kaunis koti jugendtalossa remontoitiin kolmessa viikossa

Koti Helsingin Olympiakylässä sisustettiin pastelliväreillä

Kirjailija Tommi Kinnunen: ”Nautin nikkaroinnista, siinä näkee heti työnsä jäljen, opettajana sen näkee vasta vuosien päästä”

Tuomisen kivimuurin suojissa on jugendtalo, josta Ullastiina ja Joonas löysivät unelmiensa kodin

1960-luvun lähiökodin modernit värit ja kuosit

Rakensimme 60 neliön omakotitalon

Fasetin toimitusjohtaja Janne Ylönen on kauppiaana oppinut, ettei tavaraan saisi rakastua

Kirpeän aurinkoinen tuorepuuro on vegaaninen herkku

Linnea teki viherseinän itse: poimi ideat!

10 vinkkiä: Kasvata itse kesän taimet ja pikasato lautaselle

Kevään raikkain puutarhalehti on ilmestynyt!

Yllätä gluteenittomalla pomelokakulla

Talvilomalla nautitaan hangista ja hyggeilystä! Sesongin lämmittävät varusteet

Raikas ranskalainen pomelobroileri

Puolukka-valko­suk­laa­tuo­re­puuro toimii myös jälkiruokana

Lempeän kirpeä pomelo-jätti­ra­pu­sa­laatti valmistuu nopeasti

Leivo makeita hapanjuuripullia

LUE KOTI & KEITTIÖ

KATSO RESEPTIT

Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset

LUETUIMMAT

Mikä on mielestäsi paras koti lehdessä 3/2023?

Vuosikymmenen unelma toteutui, kun perhe löysi kunnostettavan talon maalta

Valokuvaaja rakensi talon Gambiaan ja viettää talvet Afrikan lämmössä

Paluumuuttajan kaunis koti jugendtalossa remontoitiin kolmessa viikossa

Koti Helsingin Olympiakylässä sisustettiin pastelliväreillä

Kirjailija Tommi Kinnunen: ”Nautin nikkaroinnista, siinä näkee heti työnsä jäljen, opettajana sen näkee vasta vuosien päästä”

Tuomisen kivimuurin suojissa on jugendtalo, josta Ullastiina ja Joonas löysivät unelmiensa kodin

1960-luvun lähiökodin modernit värit ja kuosit

Rakensimme 60 neliön omakotitalon

Fasetin toimitusjohtaja Janne Ylönen on kauppiaana oppinut, ettei tavaraan saisi rakastua

Kirpeän aurinkoinen tuorepuuro on vegaaninen herkku

Linnea teki viherseinän itse: poimi ideat!

10 vinkkiä: Kasvata itse kesän taimet ja pikasato lautaselle

Kevään raikkain puutarhalehti on ilmestynyt!

Yllätä gluteenittomalla pomelokakulla

Talvilomalla nautitaan hangista ja hyggeilystä! Sesongin lämmittävät varusteet

Raikas ranskalainen pomelobroileri

Puolukka-valko­suk­laa­tuo­re­puuro toimii myös jälkiruokana

Lempeän kirpeä pomelo-jätti­ra­pu­sa­laatti valmistuu nopeasti

Leivo makeita hapanjuuripullia

LUE KOTI & KEITTIÖ

KATSO RESEPTIT

Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset
Tilaa Koti & Keittiö Asiakaspalvelu Tietosuojaseloste Rekisteriseloste

Fokus Media Finland Oy

Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki

Y-tunnus 3157774-2

Tilaa Koti & Keittiö Asiakaspalvelu Tietosuojaseloste Rekisteriseloste

Fokus Media Finland Oy

Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki

Y-tunnus 3157774-2

Tämä sivusto käyttää evästeitä käytettävyyden parantamiseksi. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt myös evästeiden käyttämisen.