Asiakaspalvelu
Mediatiedot
Seuraa meitä somessa:
Asiakaspalvelu
Mediatiedot
Seuraa meitä somessa:
Kodit ja ideat
/
Vanhat tavarat
/
Reseptit
/
Puutarha
/
Matkat
/
Kilpailut
/
Yhteistyössä
Reseptit
/
/
Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset
Tilaa lehti
Liha ja lintu
/
Kala ja äyriäiset
/
Kasvis
/
Makeat leivonnaiset
/
Jälkiruoat
/
Suolaiset leivonnaiset
/
Juomat
/
Aasia
/
Arkiateriat
Artikkeli

Koti ja keit­tiö 11/2011SAN­NA KE­KÄ­LÄI­NEN | KUVA AR­TO VUO­HE­LAI­NEN

Juusto-sieniquiche

Quiche lorraine on Ranskan hieno ruokalahja maailmalle. Perinteisessä ohjeessa kinkku ja juusto antavat täytteeseen runsaasti makua. Tässä reseptissä niiden seuraksi lisätään vielä meheviä sieniä.

n. 10 pa­laa

Poh­ja:

150 g voi­ta

n. 4 dl veh­nä­jau­ho­ja

2 rkl vet­tä

Täy­te:

n. 2 ½ dl esi­kä­si­tel­ty­jä sup­pi­lo­vah­ve­roi­ta (suo­la­lie­meen säi­löt­ty­jä, pa­kas­tet­tu­ja tai kui­vat­tu­ja ja li­o­tet­tu­ja)

200 g pal­vi­kink­kua

200 g gru­yè­rea tai ap­pen­zel­le­riä

4 mu­naa

1 dl ruo­ka- tai kuo­hu­ker­maa

2 dl rans­kan­ker­maa

1 dl par­me­saa­ni­raas­tet­ta

1 tl pap­ri­ka­jau­het­ta

2 rkl hie­non­net­tua tim­ja­mia

suo­laa, mus­ta­pip­pu­ria myl­lys­tä

1. Tee poh­ja. Leik­kaa kyl­mä voi pie­nik­si kuu­ti­oik­si. Lai­ta kuu­ti­ot kul­hoon ja li­sää jouk­koon jau­hot. Nypi ryy­ni­mäi­sek­si se­ok­sek­si ja li­sää vesi. Se­koi­ta, kun­nes tai­ki­na on not­ke­aa. Muo­toi­le tai­ki­nas­ta pal­lo ja lai­ta se jää­kaap­piin n. puo­lek­si tun­nik­si.

2. Pai­ne­le tai­ki­na hal­kai­si­jal­taan n. 23 cm:n pii­rak­ka­vuo­kaan. Lai­ta pääl­le rei­lu pala lei­vin­pa­pe­ria ja kui­vat­tu­ja her­nei­tä. Ne es­tä­vät reu­no­ja va­lah­ta­mas­ta pais­ta­mi­sen ai­ka­na.

3. Esi­pais­ta poh­jaa 200-as­tei­ses­sa uu­nis­sa n. 10 mi­nuut­tia. Pois­ta lei­vin­pa­pe­ri her­nei­neen.

4. Tee täy­te poh­jan pais­tu­es­sa. Kuul­lo­ta sie­niä vois­sa, kun­nes niis­tä ei enää ir­toa nes­tet­tä.

5. Kuu­ti­oi kink­ku ja raas­ta juus­to. Lai­ta ne esi­pais­te­tul­le poh­jal­le.

6. Se­koi­ta mu­nien ra­ken­ne rik­ki. Li­sää jouk­koon ker­ma ja rans­kan­ker­ma. Maus­ta suo­lal­la, pip­pu­ril­la, pap­ri­kal­la ja tim­ja­mil­la. Kaa­da seos pii­rak­ka­poh­jal­le.

7. Pais­ta pii­ras­ta uu­nin kes­ki­ta­sol­la noin 30 mi­nuut­tia tai kun­nes poh­ja on hyy­ty­nyt.

Lue Myös

Kurpitsaiset solmusämpylät

Kesäkurpitsa-perunafocaccia

Avokado-vuohen­juus­toc­ros­tinit

Kurpitsaiset solmusämpylät

Kesäkurpitsa-perunafocaccia

Avokado-vuohen­juus­toc­ros­tinit

Seesamigrissinit

Kolmen juuston yrttipiiraat

Siemennäkkileipä

Taateli-mallasleipä

Tomaatti-yrttifocaccia

Kolmen juuston yrttipiiraat

Taateli-mallasleipä

Tomaatti-yrttifocaccia

Kolmen juuston yrttipiiraat

SUOSITTELEMME MYÖS NÄITÄ

LUETUIMMAT

Mikä on mielestäsi paras koti lehdessä 9/2023?

"Tuossa talossa haluaisin asua" ajatteli Juulianna Mäkelä, ja sattuma vei lopulta lapsiperheen juuri siihen mansar­di­kat­toiseen puutaloon

ByPiasin Pia Erlundilla on pala Mallorcaa Suomen Rivieralla – Hangossa

Suomen kauneimmaksi valittu koti Kajaanissa entisen kirjastotalon ullakolla: "Huomasimme sattumalta, että kaupunki myy vanhoja kiinteistöjään"

1950-luvun talo uudistui Annikin ja Ulfin käsissä: ”Sisustuksessa voi surutta yhdistää uutta ja vanhaa”

Parmigiana di melanzane eli tomaattinen munakoisopaistos Sisiliasta

Uuteen taloon haettiin ja onnistuttiin luomaan perinteisen rintamiestalon kodikkuutta

Paistettu kukkakaalikuskus on mainio lisuke

Kurpitsainen toscakakku

Loppukesällä puutarhassa hehkuvat daaliat

Vegaaninen vaniljavanukas ja lakumansikat

Upea syksy ­– satoa & tunnelmaa -lehti on ilmestynyt!

Strömsön tv-nikkari Jim Björni arvostaa kauniisti tehtyjä esineitä ja rakenteita – ne luovat elämänlaatua

Omppuaika on täällä: Keitä omenahilloke kanelikreppien täytteeksi

Neljän raaka-aineen raikas marjasorbetti

Romanttisesta punamul­ta­tor­pasta moderniin valmistaloon – Ritva ja Ilkka vaihtoivat helpompaan asumiseen

Appelsini-fenkolisalaatti vie Sisiliaan

Kokoa rento ja näyttävä jälkiruoka: Mascarpone-lakkadippi & kandi­so­ke­ri­keksit

Fenkoli-fetarisotolla täytetyt kaalikääryleet

Sekoita mustikkainen smash cocktail

LUE KOTI & KEITTIÖ

KATSO RESEPTIT

Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset

LUETUIMMAT

Mikä on mielestäsi paras koti lehdessä 9/2023?

"Tuossa talossa haluaisin asua" ajatteli Juulianna Mäkelä, ja sattuma vei lopulta lapsiperheen juuri siihen mansar­di­kat­toiseen puutaloon

ByPiasin Pia Erlundilla on pala Mallorcaa Suomen Rivieralla – Hangossa

Suomen kauneimmaksi valittu koti Kajaanissa entisen kirjastotalon ullakolla: "Huomasimme sattumalta, että kaupunki myy vanhoja kiinteistöjään"

1950-luvun talo uudistui Annikin ja Ulfin käsissä: ”Sisustuksessa voi surutta yhdistää uutta ja vanhaa”

Parmigiana di melanzane eli tomaattinen munakoisopaistos Sisiliasta

Uuteen taloon haettiin ja onnistuttiin luomaan perinteisen rintamiestalon kodikkuutta

Paistettu kukkakaalikuskus on mainio lisuke

Kurpitsainen toscakakku

Loppukesällä puutarhassa hehkuvat daaliat

Vegaaninen vaniljavanukas ja lakumansikat

Upea syksy ­– satoa & tunnelmaa -lehti on ilmestynyt!

Strömsön tv-nikkari Jim Björni arvostaa kauniisti tehtyjä esineitä ja rakenteita – ne luovat elämänlaatua

Omppuaika on täällä: Keitä omenahilloke kanelikreppien täytteeksi

Neljän raaka-aineen raikas marjasorbetti

Romanttisesta punamul­ta­tor­pasta moderniin valmistaloon – Ritva ja Ilkka vaihtoivat helpompaan asumiseen

Appelsini-fenkolisalaatti vie Sisiliaan

Kokoa rento ja näyttävä jälkiruoka: Mascarpone-lakkadippi & kandi­so­ke­ri­keksit

Fenkoli-fetarisotolla täytetyt kaalikääryleet

Sekoita mustikkainen smash cocktail

LUE KOTI & KEITTIÖ

KATSO RESEPTIT

Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset
Tilaa Koti & Keittiö Asiakaspalvelu Tietosuojaseloste Rekisteriseloste

Fokus Media Finland Oy

Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki

Y-tunnus 3157774-2

Tilaa Koti & Keittiö Asiakaspalvelu Tietosuojaseloste Rekisteriseloste

Fokus Media Finland Oy

Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki

Y-tunnus 3157774-2