Koti ja keittiö 11/2011SANNA KEKÄLÄINEN | KUVA ARTO VUOHELAINEN
n. 10 palaa
Pohja:
150 g voita
n. 4 dl vehnäjauhoja
2 rkl vettä
Täyte:
n. 2 ½ dl esikäsiteltyjä suppilovahveroita (suolaliemeen säilöttyjä, pakastettuja tai kuivattuja ja liotettuja)
200 g palvikinkkua
200 g gruyèrea tai appenzelleriä
4 munaa
1 dl ruoka- tai kuohukermaa
2 dl ranskankermaa
1 dl parmesaaniraastetta
1 tl paprikajauhetta
2 rkl hienonnettua timjamia
suolaa, mustapippuria myllystä
1. Tee pohja. Leikkaa kylmä voi pieniksi kuutioiksi. Laita kuutiot kulhoon ja lisää joukkoon jauhot. Nypi ryynimäiseksi seokseksi ja lisää vesi. Sekoita, kunnes taikina on notkeaa. Muotoile taikinasta pallo ja laita se jääkaappiin n. puoleksi tunniksi.
2. Painele taikina halkaisijaltaan n. 23 cm:n piirakkavuokaan. Laita päälle reilu pala leivinpaperia ja kuivattuja herneitä. Ne estävät reunoja valahtamasta paistamisen aikana.
3. Esipaista pohjaa 200-asteisessa uunissa n. 10 minuuttia. Poista leivinpaperi herneineen.
4. Tee täyte pohjan paistuessa. Kuullota sieniä voissa, kunnes niistä ei enää irtoa nestettä.
5. Kuutioi kinkku ja raasta juusto. Laita ne esipaistetulle pohjalle.
6. Sekoita munien rakenne rikki. Lisää joukkoon kerma ja ranskankerma. Mausta suolalla, pippurilla, paprikalla ja timjamilla. Kaada seos piirakkapohjalle.
7. Paista piirasta uunin keskitasolla noin 30 minuuttia tai kunnes pohja on hyytynyt.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2