Artikkeli

Koti ja Keit­tiö 10/06

Juusto-paprikaciabatta

Tee ensin juuri. Liuota hiiva haaleaan veteen. Lisää suola ja vehnäjauhot. Anna taikinan käydä peitettynä huoneenlämmössä pari tuntia...

(2 lei­pää)

2 1/2 dl vet­tä

15 g hii­vaa

2 tl suo­laa

5 dl veh­nä­jau­ho­ja

1 rkl olii­vi­öl­jyä

2 1/2 dl du­rum­veh­nä­jau­ho­ja

Pap­ri­ka­se­os:

puo­li­kas pie­ni kel­tai­nen pap­ri­ka

puo­li­kas pie­ni vih­reä pap­ri­ka

puo­li­kas pie­ni pu­nai­nen pap­ri­ka

1-2 tl öl­jyä

Li­säk­si:

noin 1 dl em­men­tal­juus­toa raas­tee­na

ri­paus chi­li­jau­het­ta

1. Tee en­sin juu­ri. Liu­o­ta hii­va haa­le­aan ve­teen. Li­sää suo­la ja veh­nä­jau­hot. An­na tai­ki­nan käy­dä pei­tet­ty­nä huo­neen­läm­mös­sä pari tun­tia.

2. Li­sää olii­vi­öl­jy ja alus­ta se­kaan du­rum­veh­nä­jau­hot. Vai­vaa tai­ki­naa noin 10 mi­nuut­tia. An­na tai­ki­nan ko­ho­ta kak­sin­ker­tai­sek­si huo­neen­läm­mös­sä, tun­nin ver­ran.

3. Vai­vaa tai­ki­naa jau­ho­te­tul­la pöy­däl­lä muu­ta­man mi­nuu­tin ajan. Jaa tai­ki­na kah­tia ja lei­vo kak­si pit­ku­lais­ta lei­pää. Li­tis­tä ne jau­ho­te­tuin kä­sin lit­teik­si, toh­ve­lei­ta muis­tut­ta­vik­si ci­a­bat­toik­si. Nos­ta lei­vät jau­ho­te­tul­le pel­lil­le, pei­tä ja an­na ko­ho­ta noin tun­nin ajan.

4. Val­mis­ta sil­lä ai­kaa pap­ri­ka­se­os. Hal­kai­se pap­ri­kat ja pois­ta kan­nat ja sie­men­ko­dat. Leik­kaa pap­ri­kan­puo­lik­kaat sui­ka­leik­si. Kuu­men­na öl­jy pan­nul­la ja kuul­lo­ta pap­ri­ka­sui­ka­lei­ta sii­nä het­ken ai­kaa, kun­nes ne hie­man peh­me­ne­vät.

5. Ri­pot­te­le ko­hon­nei­den lei­pien pääl­le juus­to­raas­tet­ta ja le­vi­tä sen pääl­le pap­ri­ka­se­os­ta. Ri­pot­te­le lo­puk­si vie­lä hie­man chi­li­jau­het­ta. Pais­ta lei­piä 225 as­tees­sa noin 30–40 mi­nuut­tia. Saat lei­pien pin­nas­ta ra­pe­an, kun suih­ku­tat uu­niin vet­tä lei­vät sin­ne lai­tet­tu­a­si.

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ