Koti ja Keittiö 10/06
(2 leipää)
2 1/2 dl vettä
15 g hiivaa
2 tl suolaa
5 dl vehnäjauhoja
1 rkl oliiviöljyä
2 1/2 dl durumvehnäjauhoja
Paprikaseos:
puolikas pieni keltainen paprika
puolikas pieni vihreä paprika
puolikas pieni punainen paprika
1-2 tl öljyä
Lisäksi:
noin 1 dl emmentaljuustoa raasteena
ripaus chilijauhetta
1. Tee ensin juuri. Liuota hiiva haaleaan veteen. Lisää suola ja vehnäjauhot. Anna taikinan käydä peitettynä huoneenlämmössä pari tuntia.
2. Lisää oliiviöljy ja alusta sekaan durumvehnäjauhot. Vaivaa taikinaa noin 10 minuuttia. Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi huoneenlämmössä, tunnin verran.
3. Vaivaa taikinaa jauhotetulla pöydällä muutaman minuutin ajan. Jaa taikina kahtia ja leivo kaksi pitkulaista leipää. Litistä ne jauhotetuin käsin litteiksi, tohveleita muistuttaviksi ciabattoiksi. Nosta leivät jauhotetulle pellille, peitä ja anna kohota noin tunnin ajan.
4. Valmista sillä aikaa paprikaseos. Halkaise paprikat ja poista kannat ja siemenkodat. Leikkaa paprikanpuolikkaat suikaleiksi. Kuumenna öljy pannulla ja kuullota paprikasuikaleita siinä hetken aikaa, kunnes ne hieman pehmenevät.
5. Ripottele kohonneiden leipien päälle juustoraastetta ja levitä sen päälle paprikaseosta. Ripottele lopuksi vielä hieman chilijauhetta. Paista leipiä 225 asteessa noin 30–40 minuuttia. Saat leipien pinnasta rapean, kun suihkutat uuniin vettä leivät sinne laitettuasi.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2