Koti ja keittiö 10/2010 Mari Harjula Kuvat Arto Vuohelainen
3–4 leipää
Esitaikina:
2 dl vettä
5 g hiivaa
5 dl erikoisvehnäjauhoja
Taikina:
3 1/2 dl vettä
10 g hiivaa
2 tl merisuolaa
4 dl durumvehnäjauhoja
2 1/2 dl erikoisvehnäjauhoja
1/2 dl oliiviöljyä
Päälle:
oliiviöljyä
noin 100 g parmesaanijuustoa raastettuna
noin 1 1/2 dl mustia tai vihreitä oliiveja renkaina
1 dl pinjansiemeniä
1. Valmista juuritaikina. Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen ja alusta joukkoon jauhot. Anna levätä kelmun alla 12–24 tuntia.
2. Valmista taikina. Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää nesteeseen jauhot. Yhdistä taikinat. Vaivaa taikinaa monitoimikoneessa noin 10 minuuttia. Lisää suola ja vatkaa vielä 5 minuuttia, kunnes taikina irtoaa kulhosta.
3. Öljyä taikina ja anna levätä 1– 1 1/2 t.
4. Jaa taikina 3–4 osaan ja muotoile pitkiksi leiviksi. Kohota vielä 30 minuuttia liinan alla.
5. Kuumenna uuni 250 asteeseen.
6. Voitele leivät vedellä. Ripottele päälle juustoraastetta, oliivirenkaita ja pinjansiemeniä.
7. Laita leivät uuniin. Alenna uunin lämpö 225 asteeseen ja paista noin 15–20 minuuttia, kunnes leivät ovat kypsiä.
Valmistusaika: noin 30 min. + 14–26 t + 20 min.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2