Asiakaspalvelu
Mediatiedot
Seuraa meitä somessa:
Asiakaspalvelu
Mediatiedot
Seuraa meitä somessa:
Kodit ja ideat
/
Vanhat tavarat
/
Reseptit
/
Puutarha
/
Matkat
/
Kilpailut
/
Yhteistyössä
Reseptit
/
/
Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset
Tilaa lehti
Liha ja lintu
/
Kala ja äyriäiset
/
Kasvis
/
Makeat leivonnaiset
/
Jälkiruoat
/
Suolaiset leivonnaiset
/
Juomat
/
Aasia
/
Arkiateriat
Artikkeli

Koti ja keit­tiö 10/2010 Mari Har­ju­la Ku­vat Ar­to Vuo­he­lai­nen

Juusto-oliiviciabatta

Valmista juuritaikina. Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen ja alusta joukkoon jauhot. Anna levätä kelmun alla 12–24 tuntia...

3–4 lei­pää

Esi­tai­ki­na:

2 dl vet­tä

5 g hii­vaa

5 dl eri­kois­veh­nä­jau­ho­ja

Tai­ki­na:

3 1/2 dl vet­tä

10 g hii­vaa

2 tl me­ri­suo­laa

4 dl du­rum­veh­nä­jau­ho­ja

2 1/2 dl eri­kois­veh­nä­jau­ho­ja

1/2 dl olii­vi­öl­jyä

Pääl­le:

olii­vi­öl­jyä

noin 100 g par­me­saa­ni­juus­toa raas­tet­tu­na

noin 1 1/2 dl mus­tia tai vih­rei­tä olii­ve­ja ren­kai­na

1 dl pin­jan­sie­me­niä

1. Val­mis­ta juu­ri­tai­ki­na. Liu­o­ta hii­va kä­den­läm­pöi­seen ve­teen ja alus­ta jouk­koon jau­hot. An­na le­vä­tä kel­mun al­la 12–24 tun­tia.

2. Val­mis­ta tai­ki­na. Liu­o­ta hii­va kä­den­läm­pöi­seen ve­teen. Li­sää nes­tee­seen jau­hot. Yh­dis­tä tai­ki­nat. Vai­vaa tai­ki­naa mo­ni­toi­mi­ko­nees­sa noin 10 mi­nuut­tia. Li­sää suo­la ja vat­kaa vie­lä 5 mi­nuut­tia, kun­nes tai­ki­na ir­to­aa kul­hos­ta.

3. Öl­jyä tai­ki­na ja an­na le­vä­tä 1– 1 1/2 t.

4. Jaa tai­ki­na 3–4 osaan ja muo­toi­le pit­kik­si lei­vik­si. Ko­ho­ta vie­lä 30 mi­nuut­tia lii­nan al­la.

5. Kuu­men­na uu­ni 250 as­tee­seen.

6. Voi­te­le lei­vät ve­del­lä. Ri­pot­te­le pääl­le juus­to­raas­tet­ta, olii­vi­ren­kai­ta ja pin­jan­sie­me­niä.

7. Lai­ta lei­vät uu­niin. Alen­na uu­nin läm­pö 225 as­tee­seen ja pais­ta noin 15–20 mi­nuut­tia, kun­nes lei­vät ovat kyp­siä.

Val­mis­tu­sai­ka: noin 30 min. + 14–26 t + 20 min.

Lue Myös

Joululeipä

Tomaatti focaccia

Vuohen­juus­to­pan­nu­kakut ja antipas­to­sa­laatti

Joululeipä

Tomaatti focaccia

Vuohen­juus­to­pan­nu­kakut ja antipas­to­sa­laatti

Uudet uuniperunat ja piparjuuri-savukalatahna

Bataattirieskat

Jogurtti-juustoskonssit

Sieni-perunafrittata

Cheddar-kinkku­pii­rak­ka­palat (Quiche Lorraine)

Pinaatti-pekoni­mu­na­pas­teijat

Sieni-perunafrittata

Cheddar-kinkku­pii­rak­ka­palat (Quiche Lorraine)

Pinaatti-pekoni­mu­na­pas­teijat

SUOSITTELEMME MYÖS NÄITÄ

LUETUIMMAT

Mikä on mielestäsi paras koti lehdessä 6/2023?

Pariskunta ihastui puutaloon ja tarttui hullunrohkeasti tilaisuuteen: "Emme ymmärtäneet mitään vanhan rakennuksen korjaamisesta"

Graafinen suunnittelija Erik Bruun asuu ja työskentelee Suomenlinnassa keltaisessa puutalossa: ”Ikkunasta näen isojen laivojen lähdöt ja saapumiset.”

Mari Vatasen 48 neliömetrin kesäasunto Hangon huvilassa

Unelmien kesäkodit -lehti on ilmestynyt!

Koti kattojen yllä: Saunan lauteilta näkyvät jäänmurtajat

Perhe osti asunnon pohja­pii­rus­tuksen perusteella ja näki uuden kotinsa vasta juuri muuton kynnyksellä

Iki-ihanan britakakun voi leipoa myös pyöreään muotoon

Muotoilija Päivi Rintaniemen kodissa on luonnon­lä­hei­syyttä ja töissä Pohjanmaan pelkistetty maisema

Puutarhassa kukkii tuhatkunta tulppaania

Taitelija Sanni Olasvuorella on vaihtuva taidenäyttely värikkään kotinsa seinillä

Kokeile parsaa italialaiseen panzanella-leipäsalaattiin

Lohta, parsaa ja uutta perunaa samassa vuoassa

Kreikkalainen parsapasta tehdään orzo-pastasta

Kirjailija Laura Pollarin kodissa Kööpenhaminassa näkyy kupliva rakkaus väreihin

LUE KOTI & KEITTIÖ

KATSO RESEPTIT

Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset

LUETUIMMAT

Mikä on mielestäsi paras koti lehdessä 6/2023?

Pariskunta ihastui puutaloon ja tarttui hullunrohkeasti tilaisuuteen: "Emme ymmärtäneet mitään vanhan rakennuksen korjaamisesta"

Graafinen suunnittelija Erik Bruun asuu ja työskentelee Suomenlinnassa keltaisessa puutalossa: ”Ikkunasta näen isojen laivojen lähdöt ja saapumiset.”

Mari Vatasen 48 neliömetrin kesäasunto Hangon huvilassa

Unelmien kesäkodit -lehti on ilmestynyt!

Koti kattojen yllä: Saunan lauteilta näkyvät jäänmurtajat

Perhe osti asunnon pohja­pii­rus­tuksen perusteella ja näki uuden kotinsa vasta juuri muuton kynnyksellä

Iki-ihanan britakakun voi leipoa myös pyöreään muotoon

Muotoilija Päivi Rintaniemen kodissa on luonnon­lä­hei­syyttä ja töissä Pohjanmaan pelkistetty maisema

Puutarhassa kukkii tuhatkunta tulppaania

Taitelija Sanni Olasvuorella on vaihtuva taidenäyttely värikkään kotinsa seinillä

Kokeile parsaa italialaiseen panzanella-leipäsalaattiin

Lohta, parsaa ja uutta perunaa samassa vuoassa

Kreikkalainen parsapasta tehdään orzo-pastasta

Kirjailija Laura Pollarin kodissa Kööpenhaminassa näkyy kupliva rakkaus väreihin

LUE KOTI & KEITTIÖ

KATSO RESEPTIT

Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset
Tilaa Koti & Keittiö Asiakaspalvelu Tietosuojaseloste Rekisteriseloste

Fokus Media Finland Oy

Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki

Y-tunnus 3157774-2

Tilaa Koti & Keittiö Asiakaspalvelu Tietosuojaseloste Rekisteriseloste

Fokus Media Finland Oy

Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki

Y-tunnus 3157774-2