Artikkeli

Koti ja keit­tiö 10/2011 KAT­RI SCHRÖ­DER KU­VAT AR­TO VUO­HE­LAI­NEN

Juusto­kuor­ru­tetut perunagnocchit

Perunasta syntyy gourmeetason gnoccheja, kun kuorrutat ne täyteläisellä juustolla.

4 an­nos­ta

750 g jau­hois­ta pe­ru­naa

1 kel­tu­ai­nen

3 rkl par­me­saa­ni­raas­tet­ta

2 dl veh­nä­jau­ho­ja

Li­säk­si:

25 g voi­ta

100 g run­sas­ras­vais­ta juus­toa, esim. Ta­leg­gio

1. Kuo­ri pe­ru­nat ja kei­tä suo­lal­la maus­te­tus­sa ve­des­sä kyp­sik­si.

2. Va­lu­ta ja pu­ris­ta kuu­mat pe­ru­nat pe­ru­na­rau­dan läpi tai murs­kaa huo­lel­la pe­ru­na­sur­vi­mel­la.

3. Se­koi­ta jouk­koon kel­tu­ai­nen, par­me­saa­ni­raas­te ja lä­hes kaik­ki jau­hot.

4. Kään­te­le se­ok­ses­ta kiin­teä tai­ki­na. Li­sää tar­vit­ta­es­sa vain hie­man jau­ho­ja. Älä vai­vaa tai­ki­naa pit­kään.

5. Jaa tai­ki­na nel­jään osaan. Ota so­yk­si ja pei­tä lo­put osat kel­mul­la, jot­ta tai­ki­na ei kui­vu.

6. Pyö­ri­tä peh­me­äs­tä tai­ki­nas­ta pit­kiä ohui­ta tan­ko­ja ja leik­kaa ne pie­nik­si pa­loik­si.

7. Siir­rä pa­lat jau­ho­te­tul­le uu­ni­pel­lil­le odot­ta­maan. Pai­na pa­la­sia ke­vy­es­ti haa­ru­kal­la.

8. Nos­ta gnoc­c­hit run­saa­seen suo­lal­la maus­tet­tuun ve­teen.

9. Kei­tä gnoc­c­he­ja 3–4 eräs­sä 1–2 mi­nuut­tia, kun­nes ne nou­se­vat pin­taan. Nos­ta gnoc­c­hit run­saal­la voil­la voi­del­tuun uu­ni­vuo­kaan. Pei­tä as­tia ja pidä läm­pi­mäs­sä, kun­nes kaik­ki on kei­tet­ty.

10. Raas­ta gnoc­c­hien pin­taan run­sas ker­ros juus­toa ja kuor­ru­ta no­pe­as­ti kuu­mas­sa uu­nis­sa gril­li­vas­tus­ten al­la. Va­le­le pin­ta en­nen tar­joi­lua vuo­kaan ker­ty­neel­lä voi­su­lal­la.