Asiakaspalvelu
Mediatiedot
Seuraa meitä somessa:
Asiakaspalvelu
Mediatiedot
Seuraa meitä somessa:
Kodit ja ideat
/
Vanhat tavarat
/
Reseptit
/
Puutarha
/
Matkat
/
Kilpailut
/
Yhteistyössä
Reseptit
/
/
Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset
Tilaa lehti
Liha ja lintu
/
Kala ja äyriäiset
/
Kasvis
/
Makeat leivonnaiset
/
Jälkiruoat
/
Suolaiset leivonnaiset
/
Juomat
/
Aasia
/
Arkiateriat
Artikkeli

Koti ja keit­tiö 10/2011 KAT­RI SCHRÖ­DER KU­VAT AR­TO VUO­HE­LAI­NEN

Juusto­kuor­ru­tetut perunagnocchit

Perunasta syntyy gourmeetason gnoccheja, kun kuorrutat ne täyteläisellä juustolla.

4 an­nos­ta

750 g jau­hois­ta pe­ru­naa

1 kel­tu­ai­nen

3 rkl par­me­saa­ni­raas­tet­ta

2 dl veh­nä­jau­ho­ja

Li­säk­si:

25 g voi­ta

100 g run­sas­ras­vais­ta juus­toa, esim. Ta­leg­gio

1. Kuo­ri pe­ru­nat ja kei­tä suo­lal­la maus­te­tus­sa ve­des­sä kyp­sik­si.

2. Va­lu­ta ja pu­ris­ta kuu­mat pe­ru­nat pe­ru­na­rau­dan läpi tai murs­kaa huo­lel­la pe­ru­na­sur­vi­mel­la.

3. Se­koi­ta jouk­koon kel­tu­ai­nen, par­me­saa­ni­raas­te ja lä­hes kaik­ki jau­hot.

4. Kään­te­le se­ok­ses­ta kiin­teä tai­ki­na. Li­sää tar­vit­ta­es­sa vain hie­man jau­ho­ja. Älä vai­vaa tai­ki­naa pit­kään.

5. Jaa tai­ki­na nel­jään osaan. Ota so­yk­si ja pei­tä lo­put osat kel­mul­la, jot­ta tai­ki­na ei kui­vu.

6. Pyö­ri­tä peh­me­äs­tä tai­ki­nas­ta pit­kiä ohui­ta tan­ko­ja ja leik­kaa ne pie­nik­si pa­loik­si.

7. Siir­rä pa­lat jau­ho­te­tul­le uu­ni­pel­lil­le odot­ta­maan. Pai­na pa­la­sia ke­vy­es­ti haa­ru­kal­la.

8. Nos­ta gnoc­c­hit run­saa­seen suo­lal­la maus­tet­tuun ve­teen.

9. Kei­tä gnoc­c­he­ja 3–4 eräs­sä 1–2 mi­nuut­tia, kun­nes ne nou­se­vat pin­taan. Nos­ta gnoc­c­hit run­saal­la voil­la voi­del­tuun uu­ni­vuo­kaan. Pei­tä as­tia ja pidä läm­pi­mäs­sä, kun­nes kaik­ki on kei­tet­ty.

10. Raas­ta gnoc­c­hien pin­taan run­sas ker­ros juus­toa ja kuor­ru­ta no­pe­as­ti kuu­mas­sa uu­nis­sa gril­li­vas­tus­ten al­la. Va­le­le pin­ta en­nen tar­joi­lua vuo­kaan ker­ty­neel­lä voi­su­lal­la.

Lue Myös

Fenkolicoleslaw

Broile­rin­mak­sa­patee

Rouhea pesto

Fenkolicoleslaw

Broile­rin­mak­sa­patee

Rouhea pesto

Mausteinen sitruunasilli

Leipä-kasvissalaatti

Granaattiomena-juustosalaatti

Grillatut hunajaiset munakoisot

Viisi herkullista marinadia grillaukseen

Parsa­kaa­li­sa­laatti sienien ja linssien kera

Grillatut hunajaiset munakoisot

Viisi herkullista marinadia grillaukseen

Parsa­kaa­li­sa­laatti sienien ja linssien kera

SUOSITTELEMME MYÖS NÄITÄ

LUETUIMMAT

Mikä on mielestäsi paras koti lehdessä 10/2023?

"Tuossa talossa haluaisin asua" ajatteli Juulianna Mäkelä, ja sattuma vei lopulta lapsiperheen juuri siihen mansar­di­kat­toiseen puutaloon

Suomen kauneimmaksi valittu koti Kajaanissa entisen kirjastotalon ullakolla: "Huomasimme sattumalta, että kaupunki myy vanhoja kiinteistöjään"

1950-luvun talo uudistui Annikin ja Ulfin käsissä: ”Sisustuksessa voi surutta yhdistää uutta ja vanhaa”

Parmigiana di melanzane eli tomaattinen munakoisopaistos Sisiliasta

Uuteen taloon haettiin ja onnistuttiin luomaan perinteisen rintamiestalon kodikkuutta

Kurpitsainen toscakakku

Paistettu kukkakaalikuskus on mainio lisuke

Strömsön tv-nikkari Jim Björni arvostaa kauniisti tehtyjä esineitä ja rakenteita – ne luovat elämänlaatua

Loppukesällä puutarhassa hehkuvat daaliat

Upea syksy ­– satoa & tunnelmaa -lehti on ilmestynyt!

Vegaaninen vaniljavanukas ja lakumansikat

Omppuaika on täällä: Keitä omenahilloke kanelikreppien täytteeksi

Romanttisesta punamul­ta­tor­pasta moderniin valmistaloon – Ritva ja Ilkka vaihtoivat helpompaan asumiseen

Neljän raaka-aineen raikas marjasorbetti

Kokoa rento ja näyttävä jälkiruoka: Mascarpone-lakkadippi & kandi­so­ke­ri­keksit

Appelsini-fenkolisalaatti vie Sisiliaan

Fenkoli-fetarisotolla täytetyt kaalikääryleet

Paahdettu kurpitsakeitto & yrtti-pistaasipesto

Sekoita mustikkainen smash cocktail

LUE KOTI & KEITTIÖ

KATSO RESEPTIT

Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset

LUETUIMMAT

Mikä on mielestäsi paras koti lehdessä 10/2023?

"Tuossa talossa haluaisin asua" ajatteli Juulianna Mäkelä, ja sattuma vei lopulta lapsiperheen juuri siihen mansar­di­kat­toiseen puutaloon

Suomen kauneimmaksi valittu koti Kajaanissa entisen kirjastotalon ullakolla: "Huomasimme sattumalta, että kaupunki myy vanhoja kiinteistöjään"

1950-luvun talo uudistui Annikin ja Ulfin käsissä: ”Sisustuksessa voi surutta yhdistää uutta ja vanhaa”

Parmigiana di melanzane eli tomaattinen munakoisopaistos Sisiliasta

Uuteen taloon haettiin ja onnistuttiin luomaan perinteisen rintamiestalon kodikkuutta

Kurpitsainen toscakakku

Paistettu kukkakaalikuskus on mainio lisuke

Strömsön tv-nikkari Jim Björni arvostaa kauniisti tehtyjä esineitä ja rakenteita – ne luovat elämänlaatua

Loppukesällä puutarhassa hehkuvat daaliat

Upea syksy ­– satoa & tunnelmaa -lehti on ilmestynyt!

Vegaaninen vaniljavanukas ja lakumansikat

Omppuaika on täällä: Keitä omenahilloke kanelikreppien täytteeksi

Romanttisesta punamul­ta­tor­pasta moderniin valmistaloon – Ritva ja Ilkka vaihtoivat helpompaan asumiseen

Neljän raaka-aineen raikas marjasorbetti

Kokoa rento ja näyttävä jälkiruoka: Mascarpone-lakkadippi & kandi­so­ke­ri­keksit

Appelsini-fenkolisalaatti vie Sisiliaan

Fenkoli-fetarisotolla täytetyt kaalikääryleet

Paahdettu kurpitsakeitto & yrtti-pistaasipesto

Sekoita mustikkainen smash cocktail

LUE KOTI & KEITTIÖ

KATSO RESEPTIT

Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset
Tilaa Koti & Keittiö Asiakaspalvelu Tietosuojaseloste Rekisteriseloste

Fokus Media Finland Oy

Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki

Y-tunnus 3157774-2

Tilaa Koti & Keittiö Asiakaspalvelu Tietosuojaseloste Rekisteriseloste

Fokus Media Finland Oy

Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki

Y-tunnus 3157774-2