Asiakaspalvelu
Mediatiedot
Seuraa meitä somessa:
Asiakaspalvelu
Mediatiedot
Seuraa meitä somessa:
Kodit ja ideat
/
Vanhat tavarat
/
Reseptit
/
Puutarha
/
Matkat
/
Kilpailut
/
Yhteistyössä
Reseptit
/
/
Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset
Tilaa lehti
Liha ja lintu
/
Kala ja äyriäiset
/
Kasvis
/
Makeat leivonnaiset
/
Jälkiruoat
/
Suolaiset leivonnaiset
/
Juomat
/
Aasia
/
Arkiateriat
Artikkeli

Koti ja keit­tiö 10/2011 KAT­RI SCHRÖ­DER KU­VAT AR­TO VUO­HE­LAI­NEN

Juusto­kuor­ru­tetut perunagnocchit

Perunasta syntyy gourmeetason gnoccheja, kun kuorrutat ne täyteläisellä juustolla.

4 an­nos­ta

750 g jau­hois­ta pe­ru­naa

1 kel­tu­ai­nen

3 rkl par­me­saa­ni­raas­tet­ta

2 dl veh­nä­jau­ho­ja

Li­säk­si:

25 g voi­ta

100 g run­sas­ras­vais­ta juus­toa, esim. Ta­leg­gio

1. Kuo­ri pe­ru­nat ja kei­tä suo­lal­la maus­te­tus­sa ve­des­sä kyp­sik­si.

2. Va­lu­ta ja pu­ris­ta kuu­mat pe­ru­nat pe­ru­na­rau­dan läpi tai murs­kaa huo­lel­la pe­ru­na­sur­vi­mel­la.

3. Se­koi­ta jouk­koon kel­tu­ai­nen, par­me­saa­ni­raas­te ja lä­hes kaik­ki jau­hot.

4. Kään­te­le se­ok­ses­ta kiin­teä tai­ki­na. Li­sää tar­vit­ta­es­sa vain hie­man jau­ho­ja. Älä vai­vaa tai­ki­naa pit­kään.

5. Jaa tai­ki­na nel­jään osaan. Ota so­yk­si ja pei­tä lo­put osat kel­mul­la, jot­ta tai­ki­na ei kui­vu.

6. Pyö­ri­tä peh­me­äs­tä tai­ki­nas­ta pit­kiä ohui­ta tan­ko­ja ja leik­kaa ne pie­nik­si pa­loik­si.

7. Siir­rä pa­lat jau­ho­te­tul­le uu­ni­pel­lil­le odot­ta­maan. Pai­na pa­la­sia ke­vy­es­ti haa­ru­kal­la.

8. Nos­ta gnoc­c­hit run­saa­seen suo­lal­la maus­tet­tuun ve­teen.

9. Kei­tä gnoc­c­he­ja 3–4 eräs­sä 1–2 mi­nuut­tia, kun­nes ne nou­se­vat pin­taan. Nos­ta gnoc­c­hit run­saal­la voil­la voi­del­tuun uu­ni­vuo­kaan. Pei­tä as­tia ja pidä läm­pi­mäs­sä, kun­nes kaik­ki on kei­tet­ty.

10. Raas­ta gnoc­c­hien pin­taan run­sas ker­ros juus­toa ja kuor­ru­ta no­pe­as­ti kuu­mas­sa uu­nis­sa gril­li­vas­tus­ten al­la. Va­le­le pin­ta en­nen tar­joi­lua vuo­kaan ker­ty­neel­lä voi­su­lal­la.

Lue Myös

Mantelitahnalla ja siemenillä täytetyt veneet

Kesäkur­pit­sa­pasta ja pähkinäiset vegepullat

Suklainen kerroskakku

Mantelitahnalla ja siemenillä täytetyt veneet

Kesäkur­pit­sa­pasta ja pähkinäiset vegepullat

Suklainen kerroskakku

Raakaruoka menu

Lime-chilimarinadi

Huevos rancheros

Munakasrulla ja avokadotäyte

Suklainen kerroskakku

Sienigalettet

Munakasrulla ja avokadotäyte

Suklainen kerroskakku

Sienigalettet

SUOSITTELEMME MYÖS NÄITÄ

LUETUIMMAT

Mikä on mielestäsi paras koti lehdessä 3/2023?

Vuosikymmenen unelma toteutui, kun perhe löysi kunnostettavan talon maalta

Valokuvaaja rakensi talon Gambiaan ja viettää talvet Afrikan lämmössä

Paluumuuttajan kaunis koti jugendtalossa remontoitiin kolmessa viikossa

Koti Helsingin Olympiakylässä sisustettiin pastelliväreillä

Kirjailija Tommi Kinnunen: ”Nautin nikkaroinnista, siinä näkee heti työnsä jäljen, opettajana sen näkee vasta vuosien päästä”

Tuomisen kivimuurin suojissa on jugendtalo, josta Ullastiina ja Joonas löysivät unelmiensa kodin

1960-luvun lähiökodin modernit värit ja kuosit

Rakensimme 60 neliön omakotitalon

Fasetin toimitusjohtaja Janne Ylönen on kauppiaana oppinut, ettei tavaraan saisi rakastua

Kirpeän aurinkoinen tuorepuuro on vegaaninen herkku

Linnea teki viherseinän itse: poimi ideat!

10 vinkkiä: Kasvata itse kesän taimet ja pikasato lautaselle

Kevään raikkain puutarhalehti on ilmestynyt!

Yllätä gluteenittomalla pomelokakulla

Talvilomalla nautitaan hangista ja hyggeilystä! Sesongin lämmittävät varusteet

Raikas ranskalainen pomelobroileri

Puolukka-valko­suk­laa­tuo­re­puuro toimii myös jälkiruokana

Lempeän kirpeä pomelo-jätti­ra­pu­sa­laatti valmistuu nopeasti

Leivo makeita hapanjuuripullia

LUE KOTI & KEITTIÖ

KATSO RESEPTIT

Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset

LUETUIMMAT

Mikä on mielestäsi paras koti lehdessä 3/2023?

Vuosikymmenen unelma toteutui, kun perhe löysi kunnostettavan talon maalta

Valokuvaaja rakensi talon Gambiaan ja viettää talvet Afrikan lämmössä

Paluumuuttajan kaunis koti jugendtalossa remontoitiin kolmessa viikossa

Koti Helsingin Olympiakylässä sisustettiin pastelliväreillä

Kirjailija Tommi Kinnunen: ”Nautin nikkaroinnista, siinä näkee heti työnsä jäljen, opettajana sen näkee vasta vuosien päästä”

Tuomisen kivimuurin suojissa on jugendtalo, josta Ullastiina ja Joonas löysivät unelmiensa kodin

1960-luvun lähiökodin modernit värit ja kuosit

Rakensimme 60 neliön omakotitalon

Fasetin toimitusjohtaja Janne Ylönen on kauppiaana oppinut, ettei tavaraan saisi rakastua

Kirpeän aurinkoinen tuorepuuro on vegaaninen herkku

Linnea teki viherseinän itse: poimi ideat!

10 vinkkiä: Kasvata itse kesän taimet ja pikasato lautaselle

Kevään raikkain puutarhalehti on ilmestynyt!

Yllätä gluteenittomalla pomelokakulla

Talvilomalla nautitaan hangista ja hyggeilystä! Sesongin lämmittävät varusteet

Raikas ranskalainen pomelobroileri

Puolukka-valko­suk­laa­tuo­re­puuro toimii myös jälkiruokana

Lempeän kirpeä pomelo-jätti­ra­pu­sa­laatti valmistuu nopeasti

Leivo makeita hapanjuuripullia

LUE KOTI & KEITTIÖ

KATSO RESEPTIT

Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset
Tilaa Koti & Keittiö Asiakaspalvelu Tietosuojaseloste Rekisteriseloste

Fokus Media Finland Oy

Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki

Y-tunnus 3157774-2

Tilaa Koti & Keittiö Asiakaspalvelu Tietosuojaseloste Rekisteriseloste

Fokus Media Finland Oy

Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki

Y-tunnus 3157774-2

Tämä sivusto käyttää evästeitä käytettävyyden parantamiseksi. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt myös evästeiden käyttämisen.