Koti ja keittiö 10/2011 KATRI SCHRÖDER KUVAT ARTO VUOHELAINEN
4 annosta
750 g jauhoista perunaa
1 keltuainen
3 rkl parmesaaniraastetta
2 dl vehnäjauhoja
Lisäksi:
25 g voita
100 g runsasrasvaista juustoa, esim. Taleggio
1. Kuori perunat ja keitä suolalla maustetussa vedessä kypsiksi.
2. Valuta ja purista kuumat perunat perunaraudan läpi tai murskaa huolella perunasurvimella.
3. Sekoita joukkoon keltuainen, parmesaaniraaste ja lähes kaikki jauhot.
4. Kääntele seoksesta kiinteä taikina. Lisää tarvittaessa vain hieman jauhoja. Älä vaivaa taikinaa pitkään.
5. Jaa taikina neljään osaan. Ota soyksi ja peitä loput osat kelmulla, jotta taikina ei kuivu.
6. Pyöritä pehmeästä taikinasta pitkiä ohuita tankoja ja leikkaa ne pieniksi paloiksi.
7. Siirrä palat jauhotetulle uunipellille odottamaan. Paina palasia kevyesti haarukalla.
8. Nosta gnocchit runsaaseen suolalla maustettuun veteen.
9. Keitä gnoccheja 3–4 erässä 1–2 minuuttia, kunnes ne nousevat pintaan. Nosta gnocchit runsaalla voilla voideltuun uunivuokaan. Peitä astia ja pidä lämpimässä, kunnes kaikki on keitetty.
10. Raasta gnocchien pintaan runsas kerros juustoa ja kuorruta nopeasti kuumassa uunissa grillivastusten alla. Valele pinta ennen tarjoilua vuokaan kertyneellä voisulalla.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2