Artikkeli

Juustokierteet

● 12-16 kpl

4 dl veh­nä­jau­ho­ja

2 dl juus­to­raas­tet­ta

2 tl lei­vin­jau­het­ta

1/2 tl suo­laa

50 g su­la­tet­tua mar­ga­rii­nia

tai 1/2 dl öl­jyä

2 dl ker­ma­vii­liä

● Täy­te:

1 muna

1 dl juus­to­raas­tet­ta

1–2 val­ko­si­pu­lin kynt­tä

2 rkl tuo­ret­ta ruo­ho­si­pu­lia

sil­put­tu­na tai

ri­paus kui­vat­tua

● Voi­te­luun:

1 muna

1. Se­koi­ta tai­ki­nan kui­vat ai­neet

kes­ke­nään kul­hos­sa.

2. Li­sää su­la­tet­tu ras­va tai

öl­jy ja ker­ma­vii­li ja se­koi­ta ta­sai­sek­si.

3. Kau­li tai­ki­na noin 25 x 35

cm ko­koi­sik­si le­vyk­si.

4. Val­mis­ta täy­te. Riko muna

kul­hoon, vat­kaa sen ra­ken­ne

rik­ki ja se­koi­ta jouk­koon

juus­to­raas­te, hie­non­ne­tut

val­ko­si­pu­lin kyn­net sekä

ruo­ho­si­pu­li­silp­pu.

5. Le­vi­tä täy­te tai­ki­na­le­vy­jen

pääl­le. Kää­ri levy rul­lal­le,

leik­kaa vii­pa­leik­si ja nos­te­le

vii­pa­leet lei­vin­pa­pe­rin pääl­le

pel­lil­le.

6. Voi­te­le kier­teet mu­nal­la ja

pais­ta uu­nis­sa 225 as­tees­sa

10–15 mi­nuut­tia.

Val­mis­tu­sai­ka: 30 min

Vai­keu­sas­te: help­po

Hin­ta: 3,50 €

Koti ja keit­tiö 3/2004