Photography: Reetta Pasanen
Juustokakkubrownie
30 min + paistamiseen ja jähmettymiseen 4 t • hieman työläs • noin 20 e
24 pientä palaa
Brownietaikina:
200 g voita
200 g tummaa suklaata
1 rkl appelsiinin tai sitruunan kuoriraastetta
3 kananmunaa
3 dl sokeria
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
100 g rouhittua pähkinää, esimerkiksi pekaanipähkinöitä
Tuorejuustotäyte:
400 g maustamatonta
tuorejuustoa (Philadelphia)
2 rkl vaniljasokeria
1 ½ dl tomusokeria
2 kananmunaa
1 rkl appelsiini- tai sitruunamehua
Tarjoiluun:
500 g mansikoita
(3 rkl lemon curdia tai sileää mansikkahilloa)
1. Lämmitä uuni 175 asteeseen. Laita leivinpaperi noin 24 x 34 cm:n kokoiseen uunivuokaan.
2. Sulata voi kattilassa. Lisää joukkoon paloiteltu suklaa. Ota kattila liedeltä. Sekoittele, kunnes suklaa sulaa. Lisää appelsiinin kuoriraaste. Anna jäähtyä noin viisi minuuttia.
3. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää joukkoon jäähtynyt suklaa-voiseos. Sekoita tasaiseksi. Lisää joukkoon vehnäjauhot, leivinjauhe ja pähkinärouhe.
4. Kaada taikina vuokaan. Esipaista 15 minuuttia.
5. Valmista juustokakkupäällys. Sekoita tuorejuusto tasaiseksi. Lisää sokerit, munat ja appelsiinimehu.
6. Lisää esipaistetulle browniepohjalle halutessasi mansikkakuutiot. Lusikoi päälle juustokakkutaikina.
7. Jatka paistamista uunin keskitasolla noin 30 minuuttia tai kunnes brownie on tahmean kypsää ja juustokakku hieman hyytynyt.
8. Jäähdytä huoneenlämpöiseksi. Peitä kelmulla ja nosta viileään vähintään kolmeksi tunniksi.
9. Viipaloi mansikat ja laita ne kakulle. Valuta päälle halutessasi lemon curdia.
Photography: Reetta Pasanen
FABIAN BJORK
FABIAN BJORK
Kookoskinuski-kaurapalat
Martti Järvi
FABIAN BJORK
FABIAN BJORK
Kookoskinuski-kaurapalat
Martti Järvi
Photography: Reetta Pasanen
Piimä antaa naanleivän makuun ihanaa hapokkuutta, mutta sen voi halutessaan korvata perinteisemmin käytetyllä turkkilaisella jogurtilla. Naanleipä viimeistellään pinnalle sipaistulla voisulalla, jonka voi maustaa yrteillä tai valkosipulilla.
Martti Järvi
Veriappelsiini on mahtavan makuinen myös risotossa. Aavistuksen makea ja hieman kirpeä hedelmä pyöristää risoton upean makuiseksi.
Photography: Reetta Pasanen
Reetta Pasanen
Kaurakeksiltä maistuvan pohjan päällä kypsyy kardemummalla maustettu rahkajogurttitäyte. Viipaloidut mandariinit voi korvata veriappelsiineilla, klementiineillä, mangolla tai retrosti ananaksella.
Photography: Reetta Pasanen
Reetta Pasanen
Kaurakeksiltä maistuvan pohjan päällä kypsyy kardemummalla maustettu rahkajogurttitäyte. Viipaloidut mandariinit voi korvata veriappelsiineilla, klementiineillä, mangolla tai retrosti ananaksella.
LUETUIMMAT
LUETUIMMAT
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Tämä sivusto käyttää evästeitä käytettävyyden parantamiseksi. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt myös evästeiden käyttämisen.