Artikkeli

Koti ja keit­tiö 6-7/2008

Juustoinen yrtti-sipulipiiras

4-6 an­nos­ta

Poh­ja:

noin 3 dl veh­nä­jau­ho­ja

125 g voi­ta tai mar­ga­rii­nia

1 rkl kyl­mää vet­tä

Täy­te:

puo­li­kas uu­den sa­don jät­ti­si­pu­li

1 pal­lo (125 g) moz­za­rel­la­juus­toa

100 g par­me­saa­ni­juus­toa

1 prk (250 g) ri­cot­ta­juus­toa

3 mu­naa

ri­paus suo­laa

ri­paus rou­hit­tua pip­pu­ria

2 val­ko­si­pu­lin­kynt­tä hie­non­net­tu­na

1 rkl tuo­ret­ta tim­ja­mia hie­non­net­tu­na

2 rkl tuo­ret­ta per­sil­jaa hie­non­net­tu­na

3 rkl tuo­ret­ta ruo­ho­si­pu­lia hie­non­net­tu­na

1. Nypi veh­nä­jau­hot ja ras­va kes­ke­nään. Li­sää vesi ja se­koi­ta no­pe­as­ti ta­sai­sek­si. Kää­ri tai­ki­na kel­muun ja lai­ta jää­kaap­piin jäh­met­ty­mään.

2. Kuo­ri si­pu­li ja leik­kaa se ohuik­si loh­koik­si. Pais­ta si­pu­li­loh­ko­ja pan­nul­la ke­vy­es­ti mo­lem­min puo­lin, kun­nes ne hie­man peh­me­ne­vät.

3. Raas­ta moz­za­rel­la- ja par­me­saa­ni­juus­to. Se­koi­ta raas­teet ja ri­cot­ta­juus­to kes­ke­nään. Li­sää mu­nat ja maus­teet ja se­koi­ta ta­sai­sek­si.

4. Pai­ne­le tai­ki­na voi­del­lun pii­ras­vuo­an poh­jal­le ja reu­noil­le. Vuo­raa reu­nat fo­li­o­sui­ka­leil­la. Pis­te­le haa­ru­kal­la ja esi­pais­ta poh­jaa uu­nis­sa 200 as­tees­sa noin 15 mi­nuut­tia.

5. Le­vi­tä pääl­le juus­to­täy­te ja pai­ne­le se­ok­seen si­pu­li­loh­kot. Jat­ka pais­ta­mis­ta vie­lä noin 30 mi­nuut­tia, kun­nes täy­te on hyy­ty­nyt ja si­pu­lit peh­mei­tä.

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ