Koti ja keittiö 6-7/2008
4-6 annosta
Pohja:
noin 3 dl vehnäjauhoja
125 g voita tai margariinia
1 rkl kylmää vettä
Täyte:
puolikas uuden sadon jättisipuli
1 pallo (125 g) mozzarellajuustoa
100 g parmesaanijuustoa
1 prk (250 g) ricottajuustoa
3 munaa
ripaus suolaa
ripaus rouhittua pippuria
2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
1 rkl tuoretta timjamia hienonnettuna
2 rkl tuoretta persiljaa hienonnettuna
3 rkl tuoretta ruohosipulia hienonnettuna
1. Nypi vehnäjauhot ja rasva keskenään. Lisää vesi ja sekoita nopeasti tasaiseksi. Kääri taikina kelmuun ja laita jääkaappiin jähmettymään.
2. Kuori sipuli ja leikkaa se ohuiksi lohkoiksi. Paista sipulilohkoja pannulla kevyesti molemmin puolin, kunnes ne hieman pehmenevät.
3. Raasta mozzarella- ja parmesaanijuusto. Sekoita raasteet ja ricottajuusto keskenään. Lisää munat ja mausteet ja sekoita tasaiseksi.
4. Painele taikina voidellun piirasvuoan pohjalle ja reunoille. Vuoraa reunat foliosuikaleilla. Pistele haarukalla ja esipaista pohjaa uunissa 200 asteessa noin 15 minuuttia.
5. Levitä päälle juustotäyte ja painele seokseen sipulilohkot. Jatka paistamista vielä noin 30 minuuttia, kunnes täyte on hyytynyt ja sipulit pehmeitä.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2