Artikkeli

Juustohyydyke

Pehmitä liivatteet kylmässä vedessä. Vaahdota kerma...

160 g si­ni­ho­me­juus­toa

400 g maus­ta­ma­ton­ta tuo­re­juus­toa (esim. Hovi tai Phi­la­delp­hia)

2 dl kuo­hu­ker­maa

8 lii­va­te­leh­teä

2 rkl pih­la­jan­mar­ja­me­hua

tai mar­ja­li­köö­riä

Li­säk­si:

pih­la­jan­mar­jo­ja so­ke­ri­lie­mes­sä

1. Peh­mi­tä lii­vat­teet kyl­mäs­sä ve­des­sä.

2. Vaah­do­ta ker­ma.

3. Su­la­ta lii­vat­teet kuu­maan me­huun tai li­köö­riin. Kaa­da lii­va­te­lie­mi nau­ha­na ker­ma­vaah­don jouk­koon. Se­koi­ta hy­vin.

4. Mu­ren­na juus­tot ker­ma­vaah­toon ja se­koi­ta.

5. Jaa hyy­dy­ke an­nos­mal­joi­hin tai va­lu­ta laa­ke­aan vuo­kaan. An­na hyy­tyä kyl­mäs­sä.

6. Ha­lu­tes­sa hyy­dyk­keen pin­nal­le voi le­vit­tää ker­rok­sen so­ke­ri­lie­mes­sä peh­mi­tet­ty­jä pih­la­jan­mar­jo­ja tai mui­ta hap­poi­sia mar­jo­ja, ku­ten kar­vi­ai­sia.

Vih­je: Pi­pa­ri­ti­kut syn­ty­vät kau­pan val­mis­tai­ki­nas­ta. Leik­kaa val­miit le­vyt ti­kuik­si ja kyp­sen­nä 225-as­tei­ses­sa uu­nis­sa noin

7 min. An­na jääh­tyä.

Koti ja keit­tiö 11/2002